Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

RUKOMETNA “LUTALICA” MEÐU “ZELENIM”

(Emir Šahinović, trenutno usidren u Visokom)

    Ako se uzme konstatacija da je RK “Bosna” u svoj historiji od 53 godine imao samo petnaestak igrača koji nisu ponikli u visočkoj rukometnoj školi, onda je ovdje biti  “stranac” sigurno pažljiv izbor, velika čast, a i odgovornost.
Privremeni odlasci Mustafića i Ahića u sarajevsku Bosnu i Bećara u Osijek, primorali su klub, a što je rijetka praksa, da u septembru 2006. angažuje, na srednjem beku, Andelija Samira. Ali njegov iznenadni odlazak u decembru u Arapske Emirate obavezali su Bosnu da dovede novog “srednjaka”. U to vrijeme se od operacije meniskusa u rodnoj Zenici oporavljao Emir Šahinović, rukometna “lutalica”.
Ova “ubica dječijeg lica”, nakon svog Čelika, Maglaja, dobojske Sloge, mostarskog Zrinjskog, sarajevske Bosne, italijanskih Prata i Conversana, dođe u Visoko i obuče zeleni dres. Prvi put u Visokom se pojavio na treningu 17.
januara 2007., pomalo hramljući lukavo je zabušavao prve vježbe zbog rehabilitacionog perioda. Oni koji su ga preporučili znali su da je to pravi potez. Bilo je pitanje vremena kada će BUBI (njegov nadimak), početi demonstrirati svoj talent. Kockice su se počele slagati… Postao je nezamjenjiv organizator napada, a u odbrani je čepio tamo gdje je trebalo. Na 12 odigranih utakmica postigao je 68 golova (11 iz penala), sa prosjekom od 5,7 po susretu. Prosječno je odigrao 58 minuta po utakmici, ima 6,8 asistencija po susretu i trenutno je nezaobilazan izbor. Bubi će u ljetnom prelaznom roku razgovarati oko budućeg angažmana sa nekim inostranim klubovima, ali eventualni bosanskohercegovački izbor je sigurno visočka “Bosna” i visočka publika koja ga je objeručke prihvatila.

Piše N.N.

Proudly powered by WordPress