Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Za prijevremni povratak iz Berlina načelnik Alibegović potrošio minimalno 140 eura


Načelnik općine Visoko Munib Alibegović potrošio je minimalno 140 eura iz buđeta općine, kako bi se ranije vratio iz Berlina te prisustvovao IV kongresu gradonačelnika u Tuzli.
Prisustvujući jučerašnjoj press konferenciji, posvećenoj detaljima posjete u Bjelovaru, načelnika Alibegovića smo upitali za o finansijskie troškovima izazvanim njegovim prijevremenim povratkom iz Berlina, koji je koštao minimalno 140 eura.
Alibegović se avionom vratio u Sarajevo, i to s cijenom avionske karte od 140 eura, naglašavajući da je zbog cijene od 350 eura odbio prvobitnu ponudu jedne agencije.

Na pitanje potrebe njegovog boravka u Berlinu na nogometnim susretima Lichtenrade Cup-a, na kojem tradicionalno već nekoliko godina učestvuje i ekipa iz Visokog, Alibegović je svoje prisustvo, drugo po redu (prvi je put boravio 2006.g.,op.a) opravdao time što nije boravio o trošku NK „Bosna“ već po službenoj dužnosti.

„ Lani nismo išli zbog nedostatka finansijskih sredstva, 2006.g. sam boravio u privatnom aranžmanu na godišnjem odmoru. Iz Berlina sam avionom stigao ranije ne zbog Bjelovara, već zbog Kongresa gardonačelnika u Tuzli od 25.-27.marta. Ja sam u Berlinu imao svoje mjesto i ulogu, prije svega zbog ljudi koji obezbjeđuju sredstva i učešće svake godine na ovom turniru “ – izjavio je Alibegović.

S obzirom na značajne obaveze koje zahtijevaju njegovo prisustvo, načelnik općine Visoko Munib Alibegović, prekinuo je prošlosedmični boravak u Berlinu na Lichtenrade Cup-u, kako bi prisustvovao IV Kongresu gradonačelnika u Tuzli te nakon toga otputovao i u Bjelovar (R Hrvatska) na potpisivanje Sporazuma o saradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa između grada Bjelovara i Općine Visoko.

Podsjećam, nije Alibegović prvi niti jedini načelnik koji u više navrata tokom mandata boravi na ovom turniru u Berlinu. U svom je mandatu u Berlinu boravio i prošli načelnik Faruk Salčinović. Osim pojedinačnih koristi zvaničnika koji svake godine organizuju odlazak i boravak kadeta Bosne, značajnije saradnje nije bilo.

Prijevremeni povratak sa službenog putovanja prvog čovjeka općine Visoko, smanjio je općinski budžet za minimalnih 140 eura. Iako nismo saznali ima li ovaj službeni posjet konkretne pozitivne rezultate ili osim godišnjih odlazaka u Berlin još konkretnijih projekata, nadamo se da će općinski načelnik opravdati potrošena sredstva.

Proudly powered by WordPress