Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zenica: Poslovni susreti BH i holandskih privrednika


Regionalna razvojna agencija za centralnu BiH, u četvrtak i petak 03. i 04. Aprila, u Zenici organizira bilateralne poslovne susrete bosanskohercegovačkih i holandskih privrednika.

Prema riječima Amele Malićbegović, direktorica REZ Agencije, ”ovi poslovni susreti namijenjeni su firmama iz metaloprerađivačke, drvne, poljoprivredne i uslužne djelatnosti”, i prijavljeno je učešće 12 holandskih i 40-ak domaćih preduzeća.

Krajnji cilj poslovnih susreta je povezivanje privrednika Holandije i BiH i upoznavanje holandskih preduzeća o mogućnostima investiranja u bh. privredu i podsticanje izvoza.

Poslovni susreti održavaju se uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Sarajevu, a kao učesnici su najavljeni ambasador Kraljevine Holandije u BiH Karel E. Vosskumlhler, premijer ZDK-a Miralem Galijašević, i načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović.

Agencija REZ je ranije organizirala ovakve susrete koji su dali značajne rezultate i u investicijama i u izvozu naših roba na inostrana tržišta. (Zeda)

Proudly powered by WordPress