Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Faruk Kulović ponovo šampion Kuvajta

Kuwait SC Faruka Kulovića ponovo se okitio domaćim naslovom. Dva kola prije kraja kuvajtskog prvenstva obezbijedio je 4 boda prednosti u odnosu na direktnog rivala Qadsiu i bez obzira na poraz od 1:0 u zadnjem kolu od Salmiye, treći put uzastopno postao šampion te arapske zemlje.
To je i Kuloviću ujedno treći naslov prvaka Kuvajta. U tri sezone otkako sjedi na klupi Kuwait SC-a, bivši trener visočke Bosne i Ittihad Kalbe iz UAE-a srušio je višegodišnju dominaciju Qadsie i vratio trofeje u vitrine ovog drugog najboljeg kluba u Kuvajtu po broju osvojenih državnih prvenstava i naslova. Kad se pridoda i nedavno osvojeni Kup Princa, te nastupe Kuwait SC-a u Azijskoj Ligi šampiona, može se istaći kako je Faruk Kulović ponovo imao još jednu uspješnu sezonu.
Kulović je također bio sudionik remija reprezentacije Kuvajta i Irana (2:2) u drugom kolu kvalifikacija za SP 2010. u Južnoj Africi, pošto pararelno s istoimenom klubom trenira i tamnošnju A selekciju. Reprezentacija Kuvajta je stigla dva gola manjka na svom terenu odigravši na kraju neriješeno i ispustivši priliku za pobjedu, što je najbolje oslikao iranski selekor Ali Dai koji je u izjavi za oficijelnu stranicu Azijske fudbalske federacije izjavio kako u tom meču nikad bolji nastup reprezentacije Kuvajta u životu nije gledao.
Kulović je svojim uspjesima podigao cijenu, tako da vaga ponude i iz drugih zemalja.
 
(zahvaljujemo se na tekstu Amaru K.)
Proudly powered by WordPress