Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dolazi Španija, to se ne propušta!

Malonogometna reprezentacija BiH u subotu u 20 sati u KSC”Mladost” igra revanš utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Španije. U prvoj utakmici u Toledu bilo je ubjedljivih 9:1 za Špance i time su sve šanse naše selekcije da ode na SP u Brazil izgubljene. Međutim, ono što treba naglasiti je nešto sasvim drugo. Naš narod je nekako naučio da podržava sve naše reprezentacije samo kad postoji i rezultatski značaj, pa se grad Visoko tako iskazao protiv Holandije, puna dvorana i odlična podrška koja je ustvari i jedan od glavnih razloga zašto će se i ova utakmica protiv Španije igrati u Visokom. Ali utakmica protiv Holandije je bila odlučujuća za plasman u baraž, našoj selekciji je trebala bilo kakva pobjeda za prvo mjesto u grupi i to je uz atraktivnost protivnika, sigurno bio glavni razlog zašto je dvorana bila puna, a atmosfera odlična.

Ovoga puta nema rezultatske neizvjesnosti i već sada je jasno (bilo je čim smo saznali da je protivnik Španija) da BiH neće na Svjetsko prvenstvo, ali zato ovaj drugi razlog, a to je atraktivnost protivnika, treba biti više nego dovoljan da atmosfera bude još bolja, a dvorana jednako puna(jer punija ne može biti). Slobodno smijem ustvrditi da Visoko, koliko ja pamtim, nikad nije bilo domaćin jačoj i atraktivnijoj sportskoj selekciji, od ove malonogometne reprezentacije Španije. Rukometni zaljubljenici će reći da je gostovanje reprezentacije Švedske nešto posebno i to stoji, ali ova Španija je aktuelni i dvostruki prvak svijeta, aktuelni i trostruki prvak Evrope, u toj reprezentaciji igra najbolji malonogometaš na svijetu Kike i još niz “virtuoza i čarobnjaka” ove igre.

E, zato i zato što ćete ih nakon subote vjerovatno moći vidjeti samo na televiziji i zato što je našu reprezentaciju u Toledu dočekao pozitivni “pakao” i zato što su naši momci zaslužili još jednom veliku podršku i zato što bi bilo kakva pobjeda za BiH bila ravna plasmanu i na kraju krajeva zato što ćete sigurno uživati u mnoštvu lijepih poteza, driblinga, golova…dođite u dvoranu Mladost, bez obzira što na SP u Brazil neće BiH, nego Španija

 

Proudly powered by WordPress