Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

KO SDP ZDK upozorava na problem nezaposlenosti u BiH


„Postojeća socijalna slika  u BiH, u čijoj strukturi dominira broj nezaposlenih, upozorava da stvarnog pobjednika na bilo kojem izbornom nivou nema, niti će ga biti  dok se ova teška i trenutna slika ne počne mijenjati na bolje. Pošteno, a i pravedno bi bilo da kriterij zapošljavanja bude jedan od određujućih kada je u pitanju davanje biračkog povjerenja programima stranaka koje kandiduju pred izbore“- ističe se u saopćenju za javnost iz Kantonalnog odbora SDP Zeničko – dobojskog kantona.
 
Između ostalog, KO SDP ZDK podržava demokratsku kontrolu Centar Civilnih Inicijativa koja je pokazala za zakonodavna tijela i izvršna vlst imaju nizak procenat angažovanja na pitanjima i problemima  koja odražavaju težak socijalni položaj građana.
Iz SDP-a upozoravaju  na povećanje problema običnih građana, ali i pozdravljaju iskazano nezadovoljstvo radnika  koji su ostali bez posla iz firmi: Dom štampe Zenica, Inpek , RK Bosna i Bosnagraf Visoko. Naglašeno je da je najveći problem u BiH i dalje nezaposlenost  iz koje dolaze i svi drugi problemi.

„Stoga još jednom upozoravamo da je problem vrlo jasan i vidljiv, ali vlasti u aktuelnom mandatu još uvijek imaju prečih problema i nije jasno zbog čega svoj mandat nisu iskoristili za maksimalno angažovanje i poboljšanje uslova iz oblasti zapošljavanja, jer je evidentno da se sposobnost određene garniture na vlasti može iskazati samo kroz uložene napore i postignute efekte u oblasti zapošljavanja“ – navodi se u saopćenju iz KO SDP ZDK. 

Proudly powered by WordPress