Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Istorijski uspjeh juniora Bosne!

Iako je već nakon prve utakmice protiv Radnika u Visokom i pobjede od 6:1, bilo prilično izvjesno da će juniori Bosne izboriti plasman u finale Kupa BiH, morali smo sačekati i današnji revanš u Bijeljini da bi to bilo i zvanično.

Današnja utakmica nije baš najbolje počela za Bosnu, pa je Radnik poveo već u 5.minuti sa 1:0, nakon toga Bosna je ostala i sa igračem manje, pa je bilo jasno da će naši juniori do kraja biti prinuđeni samo braniti prednost. U 60.minuti Radnik je postigao još jedan pogodak, ali to je bilo sve što su im mladi igrači Bosne dozvolili do kraja utakmice i  slavlje je moglo početi. Još jednom sve čestitke juniorima Bosne na čelu sa trenerom Avdom Kurdijom koji će sigurno ući u istoriju Bosne kao jedna od najuspješnijih generacija ovog kluba svih vremena, pa ove momke s nestrpljenjem očekujemo i u seniorskoj konkurenciji u kojoj nas, ako je suditi po ovom rezultatu, očekuju bolji dani.

Juniori Bosne u Visoko stižu u kasnim večernjim satima, a u finalu Kupa na Koševu krajem maja mjeseca će najvjerovatnije igrati protiv vršnjaka iz Orašja

 

Proudly powered by WordPress