Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Danas otklonjene sve “sporne” situacije oko prodaje dijela KTK kupcu Preventu, narednih dana potpisivanje Ugovora!?

 
Iako su posljednje informacije o privatizaciji dijela KTK od strane grupacije Prevent bile pesimistične, nakon današnjeg sastanka otvorene su nove mogućnosti koje bi mogle prethoditi i eventualnom usaglašavanju stavova. Sastanku su prisustvovali direktor Agencije za privatizaciju Enes Ganić, predstavnici Sindikata KTK Bego Agić i Ramiz Omanović, direktor KTK Senad Bilalović, predstavnik Uprave Preventa Emir Ahmetagić, uz kojeg su bili i Preventovi pravni stručnjaci, Osman Ganić kao predstavnik nadležnog ministarstva te komisija iz Agencije za privatizaciju.
 
Danas je usaglašen nacrt ugovora, koji bi tokom sutrašnjeg dana pismeno konačno trebao potvrditi i kupac Prevent i prodavac KTK. Sve to uz saglasnost Sindikata KTK i Komisije Agencije za privatizaciju. Nakon toga, tokom sutrašnjeg dana, Ugovor bi trebao po hitnom postupku biti upućen Ministarstvu energije, industrije i rudarstva na verificiranje prije zvaničnog potpisa.
 
Nakon današnjeg sastanka i naglog zaokreta u pregovorima vjeruje se da su otklonjene gotovo sve prepreke oko potpisivanja Ugovora, na osnovu kojeg će Prevent “zbrinuti” 456 radnika i imovinu procjenjenu na cca.48.000.000KM kupiti za cca.8.500.000KM. Uz okolnost u kojoj će od ostvarene prodaje KTK uspjeti uvezati radni staž za ostale radnike koji nisu dio ove kupoprodaje.
 

 

Proudly powered by WordPress