Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ispraćaj tijela 534 srebreničana sutra u 10.00 sati iz Visokog

Sutra, 09.jula u 10.00 sati u Visokom će  biti obavljen zajednički ispraćaj  posmrtnih ostataka 534 srebreničke žrtave koje su opremljene u JKP „Gradska groblja“ u Visokom.

Iz Visokog će  kolona od tri kamiona krenuti oko 10.15 sati prema Srebrenici i Memorijalnom centru u Potočarima gdje bi im trebala biti klanjana dženaza  11.jula na 14. godišnjicu pogibije – potvrdio je za Radio Q Asmir Hodžić, direktor JKP „Gradska groblja“. Prema njegovim riječima u toku su završni radovi za opremanje tabuta i svi ostaci tijela bit će pripremljeni  prije sutrašnjeg polaska prema Potočarima.

Prema spisku identifikovanih, objavljenom na internet stranici www.gradskagroblja.ba, među najmlađim žrtvama su Alić Mehrudin i Malagić Izudin rodjeni 1981.g.,a najstarije žrtve su Mešanović Salih i Osmanović Safet rodjeni 1920.g.

 

Kolona vozila s tijelima žrtava krenut će oko 10.15 sati sati pravcem Visoko – Vogošća – Sarajevo. Predviđeno je da se nakratko zaustavi pred zgradom Predsjedništva BiH kako bi im i građani Sarajeva odali počast.

Potom će kolona krenuti pravcem Baščaršija – Han-Pijesak – Vlasenica, a dolazak u  Potočare planiran je isti dan u 16 sati.

 

Pozivaju se  građani općine Visokoda prisustvuju ispraćaju i da svojim prisustvom odaju počast žrtvama genocida.


 

Proudly powered by WordPress