Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Hamdo Sušić uručuje Preventu licencu čime ova firma dobija status ovlaštenog izvoznika

Direktor regionalnog centra Sarajevo Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine Hamdo Sušić uručit će Preventu licencu čime ova firma dobija status ovlaštenog izvoznika i dodijeljuje joj se broj carinskog ovlaštenja na osnovu kojeg će po pojednostvljenom postupku dokazivati porijeklo robe.  

Između ostalog, ovaj status omogućava izvozniku lakši protok robe u zemlje Evropske unije, što je u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, a u duhu objedinjavanja evropskog tržišta. Ovim statusom se dokazuje da Preventovi proizvodi zadovoljavaju stroge standarde EU. Samom izvozniku se procedura pojednostavljuje i ubrzava se plasman, sada konkurentnije, robe na evropsko tržište.  

Ceremonija uručivanja licenci će biti održana  u 11 sati u ponedjeljak 20.07.2009.godine u zgradi ASA Prevent grupacije, Bulevar Meše Selimovića 16, Sarajevo 
 

Prevent je treći najveći bh. izvoznik sa 280 miliona KM odmah iza Aluminija i ArcelorMittala, a ispred Elektroprivrede BiH, Energoinvesta i Cimos TMD AI-a. “Uprkos ekonomskoj krizi, koja je najviše pogodila automobilsku industriju, ostvarili smo rezultate vrijedne pažnje i još jednom potvrdili svjetsku klasu u proizvodnji automobilskih komponenti”, rekao je Admir Pejkušić, predsjednik Uprave Preventa BH koji će u ponedjeljak primiti licencu.  

 

Proudly powered by WordPress