Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Za dobrobit grada: Općina Visoko plaća asfaltiranje 925 kvadrata u vlasništvu privatnog preduzeća PD Zanatski Centar Sebilj

Sredstvima iz buđeta općine Visoko od 35000 KM, radi se asfaltirenje prostora pored visočke pijace u vlasništvu privatnog preduzeća Sebilj Visoko. Potvrdu ove informacije dobili smo od Emira Fejzovića iz Službe za prostorno uređenje općine Visoko. Na naše pitanje kako i zašto se novcem poreznih obveznika, u iznosu od 35000 KM, asfaltira prostor koji  je u vlasništvu privatnog preduzeća, Fejzović je odgovorio da se ovo radi „za dobrobit svih građana koji koriste prostor pijace“.

„Asfaltira zato što ovaj prostor koriste svi građani, da bi život u gradu bio što kvalitetniji  i to je jedini naš cilj. Naravno, od ovog uređenja ima koristi i ovo privatno preduzeće jer dobijaju uređen prostor koji se može koristiti za više namjena, ali neosporno je  i da će ovim potezom građani dobiti ljepši prostor„ – izjavio je za Radio Q Fejzović.

 

Trenutno se ovaj prostor koristi za parkiranje automobila, nerijetko je i prostor nelegalne trgovine koju već godinama općinski inspektori ne uspijevaju značajnije spriječiti.

 

„ Mi ne znamo kakva će biti dalja namjena ovog prostora, ali je činjenica da ga koriste svi građani. Možda će njegova buduća namjena biti uvrštena u buduću pješačku zonu koja će imati neke nove sadržaje“ – izjavio je Fejzović.

Pored činjenice da će se postavljanjem asfalta vizuelno i praktično urediti područje pijace i prilaza zanatskom centru, ovaj poteze općinskih vlasti značajno ide „na ruku“ preduzeću „Sebilj“ – što je potvrdio u saradnik u ovom preduzeću Mirsad Novokmet.

„ Razlog zašto ovo preduzeće nije učestvovalo je čisto finansijske prirode jer nemamo sredstava za ove radove. Jedan od naših planova, o kojima smo i razgovarali s predstavnicima općine, je i iskorištavanje ovog prostora za buduće projekte u vrijeme zatvaranja ove dionice za saobraćaj“ – istakao je Novokmet.

Proudly powered by WordPress