Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Fuad Šečerović: Još uvijek igram za Visoko, odluku o “obaranju” odluke o počasnim građanima Visokog donijeli su oni koji ne vole Visoko!

Gostujući u programu Radija Q profesor Fuad Šečerović govorio je nedavno “srušenoj” odluci Komisije za priznanja prema kojoj je i on trebao dobiti priznanje kao “Počasni građanin za životno djelo”, zatim o “Visočkom” Muzeju i stanju u gimnaziji Visoko.

“Odluku o tome da se ne usvoji odluka Komisije za javna priznanja srušili su oni koji ne vole Visoko, odnosno SBiH ili kako je ja zovem “Stranka Za Sebe”. Interesantno “momak u žutoj majici” iz te stranke koji je bio potpredsjednik komisije i sve ranije potpisao izašao je za govornicu kako bi rekao da se ne slaže sa odlukom!? Znam da su prije sjednice vijeća “radili” telefoni i lobirali kako bi sitnostranački interesi uradili što su uradili. Bilo je i onih iz SDA koji su mi tog dana u 11.30 sati čestitali na priznanju, a već u 13.00h za govornicom govorili i glasali protiv odluke Komisije. Pa zamislite kojekakvi ekonomisti samoprozvani geografi, istoričari itd… usuđuju se govoriti o nekome kao što je Božidar Matić koji je u Visokom završio gimnaziju, a u više saziva je Predsjednik Akademije znanosti i umjetnosti!? Međutim to je politička odluka i žao mi je što u Vijeću sjede ljudi koji “ne igraju za Visoko”. Mislim da je dr.Senad Karavdić, predsjednik Komisije u cijeloj priči čist što se ne bi moglo reći za kolege mu iz stranke”

Uz komentar o odluci vijeća da ove godine nikome ne dodjeli priznanja o počasnim građanijma profesor Šečerović je spomenuo i kako sadašnji rad Muzeja Visoko nije dobar i ne služi svrsi nego pojedincu, a obrazovanje u Visokom, konkretno u gimnaziji je uporedio sa onim od ranije počev od šezdesetih godina prošlog vijeka pa do danas, i konstatovao kako je Visočka gimnazija nekada bila cijenjena i “stroga”, a danas u toj istoj gimnaziji prolaznost je 100%-tna, a obrazovanost puno lošija.

 

Proudly powered by WordPress