Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Lijepo je bit vehabija” prvi singl sa prvog CD-a Navida Bulbulije

Visočki  likovni umjetnik po obrazovanju i ubjeđenju, budući filozof obzirom da trenutno studira drugi, Filozofski fakultet, autor velikog broja stripova objavljenih u raznim online sadržajima, sufija, fin momak i zlatan dečko, porijeklom Visočanin sa trenutnom adresom stanovanja u Sarajevu Navid Bulbulija, javnosti je učinio dostupnim svoj prvi audio uradak u CD formatu pod nazivom “Lijepo je bit”. Riječ je o CD-u snimljenom u kućnom improvizovanom studiju, koji sadrži devet pjesama od kojih je osam autorskih uz  jednu za koju je tekst napisao Dženan Bureković, dugogodišnji Navidov saradnik na različitim projektima.

Sve instrumente, njih dva, gitara i bas gitara uz svesrdnu pomoć kompjutera svira sam Bulbulija, tekstovi su spoj religije, socijalnih tema, ljubavi i ličnih autorovih odlazaka u vlastito djetinjstvo i bliži komšiluk. Na par mjesta se spominju i psihoaktivne supstance, te je zboh toga na cover-u CD naznačeno “Roditeljska pažnja – Hoće lanut”. Fotografije za ovaj jedinstveni uradak je snimio Jasmin Brutus, također još jedan visočki umjetnik koji se nerijetko pojavljuje u raznoraznim umjetničkim izrazima Navida Bulbulije.

Na prvo slušanje kao potencijalni hitovi koji bi mogli naći put do sofisticiranog muzičkog uha svakog konzumenta masovne kulture, izdvajaju se “Lijepo je bit”, “Persona non grata” i “Jebalo vas reggae”. Sasvim je jasno da ovaj više nego interesantan muzički izričaj neće puštati sve radio stanice, ali uz pomenuti hit single “Lijepo je bit vehabija” na Radiju Q od ranije ste mogli čuti demo verziju pjesme “Persona non grata”. Ono što je izvjesno da će se pjesme sa Navidovog prvog CD-a sasvim sigurni slušati i u programima Radiosarajeva i Radija 202 što će biti i dovoljno za publiku kojoj je namijenjen.

 

Proudly powered by WordPress