Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Reakcija na reakciju


 

 

Matematički precizno, profesor Fuad Šećerović ustanovio je, a mi ćemo prenijeti, da su se događaji koji nisu tretirani u školskim novinama „GIM“ dešavali prije nekih koji se pak jesu našli u spomenutim novinama.

 

Bez namjere da prebiramo „tuđi prljavi veš“ imamo obavezu objaviti da se plasman na Olimpijadu iz Fizike učenice Edine Zukić desio ranije nego li obilježavanje Dana škole, Gimnazije “Visoko”, sa kojeg je uredno (ili možda neuredno?!) selektivno ili možda ne, objavljeno nekoliko stvari u trinaestom broju „GIM“-a.

 

  • Državno takmičenje iz Fizike na kojem se Edina Zukić plasirala na Olimpijadu u Meksiku održano je 16. maja 2009. godine

 

  • Dan škole, 29. maj 2009. godine; sa ovog događaja su u predmetnom broju „GIM“-a prenijete informacije ali o događaju koji se desio nekoliko dana ranije ipak nije bilo riječi.

„Novine nastaju spontano, kao i učenički tekstovi, i govore, kao što sam rekla, o temama koji zanimaju učenike u tom momentu i o zbivanjima koja se dešavaju u tom momentu, pa kada odu na tehničku obradu, koju također rade naši učenici u slobodno vrijeme, a što nije uopće lagan zadatak, a onda u štampariju, nemoguće je praviti promjene! Dakle, zavjere nema! Jednostavno, priča o Olipijadi iz Fizike došla je za 13. broj školskih novina prekasno, jer je već otišao na tehničku obradu!“

 

Proudly powered by WordPress