Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SAN: Imamović prodaje automobile političkom direktivom

Direktor ASA Holdinga Nihad Imamović i vlasnik te kompanije Nihad Hastor sasvim su zadovoljni otkako je za federalnog premijera došao Mustafa Mujezinović jer im on otvara mnoga vrata. Premijer je prošle sedmice primio u svom kabinetu u audijenciju Imamovića i Hastora kada su, kako saznajemo, pali i neki važni poslovni dogovori. Jedan od njih je da BH Telekom kupi određeni broj automobila od Asa holdinga.

Ono što bode oči jeste da je Imamović član Nadzornog odbora BH Telekoma i da je na to mjesto postavljen kao predstavnik Vlade koja ima većinsko vlasništvo u toj kompaniji.  Imamović na Skupštini dioničara nije dobio dovoljan broj glasova, ali je, bez obzira na to instaliran što je dovelo pod upitnik legalitet i legitimitet Nadzornog odbora.

Navodno, Sulejman Tihić, predsjednik SDA, osobno je dao podršku Imamoviću kako bi ga imao za sebe i iza sebe. Inače, u Tužilaštvu BiH i Tužilaštvu Kantona Sarajevo stoje dosjei i dokumentacija o višegodišnjim malverzacijama Imamovića. Riječ je o izbjegavanju plaćanja carine na automobile koje je firma čiji je direktor prodavala čime je budžet oštećen za najmanje 50 miliona maraka. Tokom istrage, otkrivene su i svojevremene malverzacije s boračkim povlasticama. Kako saznajemo, već idućeg mjeseca tužioci će taj slučaj aktivirati.

S.N.      

 

Proudly powered by WordPress