Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“IGM” d.o.o. Visoko ulazi u osmu godinu poslovanja sa zahtjevima tri ISO standarda: Uspješno obavljena provjera kvaliteta priznanje svim uposlenim

Industrija građevinskog materijala “IGM” d.o.o. Visoko ušla je u osmu godinu poslovanja usklađenog prema zahtjevima međunarodnih standarda ISO9001 i ISO 14001 i drugu prema zahtjevima standarda OHSAS18001.

Prethodnih dana uspješno je obavljena godišnja provjera usklađenosti sistema upravljanja kvalitetom i to prema 9001:2008, sistemom zaštite okoline 14001:2004 i sistemom zaštite zdravlja i sigurnosti uposlenih OHSAS18001:2007, saopćeno je iz ove kompanije za eKapija.ba.

Bureau Veritas Quality International (BVQI), certifikacijska kuća koja je obavila provjeru, vodeća je u svom poslu u svijetu. Prisutna je u 140 zemalja sa preko 600 ureda širom svijeta te više od 26.000 stručnjaka, Bureau Veritas osigurava usluge na području certifikacije, edukacije, provjere usklađenosti i outsourcinga.

Prema njihovoj ocjeni audit je protekao vrlo uspješno, što je potvrda organiziranosti i utvrđene strategije poslovne politike i provođenja ISO standarda u poslovanju. Certifikati kojima se potvrđuje usklađenost sa zahtjevima standarda se izdaju na period od 3 godine uz obavezne godišnje provjere od strane certifikacijske kuće BVQI.

U današnje vrijeme rijetkih pozitivnih stvari, ovo je kvalitetan primjer kako se radi. Pokazali smo punu zrelost i odlučnost za stalno napredovanje radi izvjesnije budućnosti. Uspješno obavljena provjera priznanje je svim uposlenim u IGM-u“, kazao je Mustafa Uzunalić, direktor.

Davne 2002. godine IGM d.o.o. Visoko bila je prva firma na području Bosne i Hercegovine koja je u svoje poslovanje uskladila istovremeno sa zahtjevima strandarda ISO9001 i ISO14001, šest godina poslije uveden je treći standard OHSAS18001, čime je IGM svrstan među rijetke firme u Bosni i Hercegovini koje imaju sva tri standarda.

 

Proudly powered by WordPress