Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

NK Zanatlije nisu zaboravili visočke legende – SVAKA ČAST!!!

Novogodišnji turnir je počeo, jači nego ikad, utakmice nikad bolje, nema više autsajdera, u ekipama igraju velike zvijezde malog nogometa, puna dvorana, odličan ambijent. Međutim, NK Zanatlije bez obzira na poraz od AB Špedicije, sinoć su publici priredili najljepše iznenađenje turnira. Veliki gest kojim bi se trebali voditi i drugi sinoć je na licima gledalaca potaknuo suze u očima. Zanatlije su se na simboličan način prisjetili legendi Visokog koji su igrali mali nogomet, a koji nažalost više nisu među nama. Prilikom izlaska na teren nosili su slike Jasmina Džuđe, Mugdima Ćabaravdića, Murisa Bajrića, Elvira Eve Delahmetovića, a njihov izlazak pratio je veliki transparent koji su napravili pripadnici visočkog ogranka BHF-a “Nek vam je laka zemlja bosanska”.

– Ovaj gest je naša želja da ne zaboravljamo ljude koji su na neki način bili obilježje ovog grada. Prebrzo se živi i prebrzo zaboravljamo neke jako važne stvari, bez visočkih legendi, odnosno sa njihovim zaboravom i mi postajemo dio zaborava. Nažalost bili smo u stisci s vremenom, prvobitno smo zamislili da to bude još obuhvatnije, ali nismo željeli ni da pretjerujemo poštujući satnicu turnira i vrijeme. Nije nam bila nikakva namjera da nešto patetišemo, namjera je bila jasna, Visoko ne smije tako lahko zaboravljati neke ljude, i nećemo stati na ovome – kratko nam je rekao također emocijama potreseni Mirza Lalaetović trener Zanatlija.

Osim ovog gesta NK Zanatlije su dodijelili i tri priznanja visočkim sportskim novinarima, tako je Edin Suljagić uručio priznanje Alminu Alijagiću novinaru RTV Visoko, Mirza Husić je isto priznanje uručio Nevenu Krajišniku uredniku CATV, dok je Dženan Tahmaz priznanje uručio Dariju Božiću novinaru Radija Q. Na ovaj način, iako nisu veliki klub, NK Zanatlije su pokazali da ga čine veliki ljudi!

Proudly powered by WordPress