Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Počele pripreme nogometaša Bosne, Općina kao “spasilac”!

Kako je i najavljeno danas su počele pripreme nogometaša Bosne za proljetni dio sezone. Prvo okupljanje nogometaša se iščekivalo sa dosta bojazni i nepoznanica jer je nakon jesenjeg dijela sezone Bosna ostala bez UO, pa je kompletna atmosfera bila dosta nepovoljna. Međutim, na prvom okupljanju su se pojavili skoro svi nogometaši, neki su bili opravdano odsutni, a A.Džafić i Bukvić su napustili klub, s tim da i Čakić još uvijek ima želju da napusti Bosnu. Sastanku sa igračima su prisustvovali šef stručnog štaba Avdo Kurdija, pomoćni treneri, kao i Zijo Husić koji nam je rekao da je tu volonterski i da će pokušati pomoći u ovom prijelaznom periodu. Nakon sastanka koji je bio zatvoren za novinare, saznali smo da nema obustave i da od sutra Bosna počinje sa radom. Trener Kurdija nam je rekao da je razgovor bio konstruktivan i da su igrači pristali da treniraju uz neka obećanja da će uskoro biti isplaćen jedan dio dugovanja prema njima, što je potvrdio ispred igrača i Denis Cana. To znači da Bosna sasvim normalno počinje sa radom i maksimalnom pripremom za proljetni dio sezone koji nudi dosta težak raspored i puno izazova. Na kraju je ostao i najzanimljiviji dio, a to je da od gospodina Husića saznamo šta je to rekao igračima u svlačionici, pa su pomalo i neočekivano bili prilično zadovoljni:

 – Poslije sastanka sa sekretarom za sport u Općini Visoko sam prilično ohrabren došao na ovo okupljanje nogometaša Bosne, jer je Općina preuzela obavezu da finansira pripreme Bosne u naredna dva mjeseca, tačnije do početka prvenstva početkom marta, odnosno da pokrije troškove i da izmiri zaostale plate iz prošle godine. Za to vrijeme, dakle u toku januara i februara, treba napraviti formalne stvari, a to je sazivanje Skupštine kluba, odabir novog predsjednika Skupštine i odabir novog Upravnog odbora, naravno sa novim predsjednikom. Moram naglasiti da sam u razgovoru sa ljudima iz Općine Visoko, nakon dugo vremena osjetio jedan snažan interes da se pomogne i da Bosna opstane i to je veoma ohrabrujuće, a moram dodati i da smo na dobrom putu da Bosna uskoro dobije jedan novi vid upravljanja klubom, ali o tome više kada dođe pravo vrijeme, zaključio je Zijo Husić, dugogodišnji član UO Bosne, a sada “volonter u misiji spasa kluba”.

Naš zaključak iz svega ovoga je da na stadionu Luke počinju puhati neki novi vjetrovi i da Bosna nije ostavljena i zaboravljena kao što je to izgledalo, osim ako sve ove najave i obećanja nisu već više puta ispričana “šuplja priča”. Ako jesu, onda barem nećemo morati dugo čekati da to saznamo!

 

 

 

 

Proudly powered by WordPress