Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kompozicija Gorana Bregovića predstavlja Srbiju na “Eurosongu”

Goran Bregović je skladatelj kojega je izabrao Upravni odbor Radio-televizije Srbije (RTS) za autora kompozicije koja će Srbiju predstavljati na izboru “Eurosonga 2010”, saopćeno je u utorak na konferenciji za novinare u toj kući. Beogradska publika će putem SMS-poruka u okviru direktnog programa koji će realizirati nacionalna televizija birati između tri kompozicije što će ih Bregović napraviti.

Glasnogovornica RTS-a Duška Vučinić-Lučić je istaknula da festival “Beovizija” nije ukinut, već je promijenjena koncepcija za ovu godinu zbog opće financijske krize, dodavši da su iz tog razloga neke zemlje i odustale od sudjelovanja na toj manifestaciji za ovu godinu.

Bregović je kazao kako će uraditi sve što bude mogao da sve kompozicije budu dobre, pogotovo zato što za takvu manifestaciju nema pravila, “jedne godine je izabrana pjesma u heavy metal stilu, taman pomislim ‘to je to’, a onda je sljedeće godine bila izabrana norveška narodna pjesma, a to je već pitanje ukusa”, kazao je on.

On je ocijenio da Srbija ima dobre pjevače, dodavši da on povezuje “Euroviziju” s mladim izvođačima, pa će mlađe i birati.

Bregović je kazao, objašnjavajući način o odabiru pjevača, da će napraviti kasting za oko 10 izvođača i da će na taj način procijeniti koja kompozicija kome interpretatoru najviše “leži”.

Upravni odbor RTS-a je krajem prošle godine usvojio novi pravilnik o izboru predstavnika Srbije na 55. natjecanju “Pjesma Eurovizije 2010” koje će biti održano u Oslu (Norveška) kada će nastupiti 39 zemalja, prenio je Tanjug.

(Fena)

Proudly powered by WordPress