Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Demobilizirani borci ZDK-a osuđuju napad na članove UO Saveza demobiliziranih boraca FBiH

Upravni odbor Saveza demobiliziranih boraca Zeničko-dobojskog kantona (SDBZDK) najoštrije je osudio nasilnički upad u prostorije ovog saveza i prekid legalne sjednice te napad na legalne organe Federalnog saveza demobiliziraniih boraca, od kako se u saopćenju kaže, nahuškanih osoba.

„Najoštrije se osuđuju izjave Munira Karića koji huška demobilizirane borce u Kantonu Sarajevo, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom i Unsko-sanskom na legalno izabrano rukovodstvo, a od Policijske uprave Zenica tražimo da se protiv Munira Karića pokrene prekršajna prijava zbog huškanja demobiliziranih boraca u Zenici, a sve u svrhu dobijanja njegovih političkih poena“, navodi se u saopćenju izdatom nakon sjednice UO Saveza demobiliziranih boraca ZDK-a.

Upravni odbor SDBZDK zahtijeva od Ministarstva za pitanja boraca Federacije BiH da odmah obustavi finansiranje Federalnog saveza demobiliziranih boraca do održavanja redovne izjveštajno izborne Skupštine Saveza.

Od resornog ministarstva traži se i da poništi Odluku Federalnog saveza demobiliziranih boraca i da se isplate naknada po osnovu nezaposlenosti demobiliziranih boraca isplaćuju odmah po uplati kantonalnih zavoda za zapošljavanje.

(Fena)

Proudly powered by WordPress