Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rezultati pojačane kontrole motornih vozila

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 05.02. do 07.02.2010. godine, realizovali akciju pojačane kontrole motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa inostranim registarskim tablicama.

Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera sa ciljem pronalaska i sankcionisanja vozača koji su vozilom sa stranim registarskim tablicama počinili prekršaj zabilježen stacionarnim radarom na području Ze-do kantona, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 287 vozila sa inostranim registarskim oznakama, kojom prilikom je 25 vozila sankcionisano te uručen 41 prekršajni nalog. Tom prilikom uručena su 222 prekršajna naloga zbog počinjenih ostalih prekršaja iz pomenutog zakona.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZE-DO kantona apeluje na vozače da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Proudly powered by WordPress