Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ASA: Strucnjaci predstavljaju viziju ekonomskog razvoja BiH

Predsjednik Uprave ASA Holding Nihad Imamović predstaviće viziju razvoja ekonomije Bosne i Hercegovine u utorak naveče u Sarajevu tokom manifestacije „Dan univerzitetske berze“. Posljednje tri godine, stručnjaci ASA grupacije u saradnji sa akademskom zajednicom rade na značajnom projektu koji se pokrenuo iz potrebe automobilske industrije, a njegova potpuna implementacija može umnogome unaprijediti ekonomiju cijele države. Stručnjaci Grupacije i univerzitetski profesori su ovu viziju razvoja bazirali na adekvatnoj iskorištenosti ljudskih i prirodnih potencijala, uz potpunu isplativost ulaganja u infrastrukturu.  

Kao predsjednik Asocijacije poslodavaca Bosne i Hercegovine, Imamović se zalaže za rasterećenje privrede, podršku razvoju ekonomije i reformu javne uprave.

Grupacija je jedini privatni poslovni sistem iz Bosne i Hercegovine koji je uvršten među stotinu najuspješnijih kompanija u jugoistočnoj Evropi u protekloj godini. U Bosni i Hercegovini je druga po prihodu, a treća po izvozu, sa oko 3.500 zaposlenih u oblastima prodaje, finansija i proizvodnje.

Manifestacija „Dan univerzitetske berze“ održat će se u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Obala Kulina bana 7/II, u utorak 23. februara 2010. godine, sa početkom u 19,00 sati.

Proudly powered by WordPress