Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Michael Essien i društvo 3.marta na Koševu

Naši Zmajevi koje će u svom debiju po prvi puta voditi naš novi selektor Safet Sušić će 3. marta ugostiti selekciju Gane. Kada smo bili izgubili i posljednju nadu da će ljudi iz Nogometnog saveza BiH uspjeti dogovoriti bilo kakav prijateljski meč prije maja danas je na iznenađenje sviju nas stigla ova vrlo dobra informacija.

Naša reprezentacija će se tako ipak ponovno okupiti već u martu i to u susretu sa vrlo jakim i zanimljivim protivnikom. Reprezentacija Gane se kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo i svoje utakmice će igrati u grupi D protiv ekipa Njemačke, Srbije i Australije. Upravo ova činjenica da u svojoj grupi imaju i reprezentaciju Srbije je bila presudna da ova ekipa odluči odmjeriti svoje snage sa našom selekcijom čiju igru smatraju sličnom igri reprezentacije Srbije. Iz istog razloga ćemo imati priliku odmjeriti snage i sa Njemačkom. Falila bi nam još Australija i onda bi se mogli pretvarati da smo mi žrijebani u grupu D Svjetskog prvenstva.

Safet Sušić će svoju prvu utakmicu na kormilu reprezentaciju voditi na svom Koševu, a mi se nadamo da će imati dobre rezultate kao trener kao što ih je imao kao igrač. Dobar start će pokušati spriječiti popularne Crne zvijezde sa afričkog kontinenta koji se trenutno nalaze na vrlo dobrom 27. mjestu Fifine rang ljestvice. Njihova najveća zvijezda trenutno je Michael Essien član londonskog Chelsea, a tu su još Sulley Muntari iz Intera, Isaac Vorsah iz Hoffenheima, te drugi igrači koji većinom nastupaju po evropskim ligama.

Proudly powered by WordPress