Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Potvrđeno: Bosna-Rudar u nedjelju u 15 sati!

Kao što je bilo i najavljivano, na zahtjev Bosne, a saglasnost Rudara, zatraženo je da se odigravanje derbi utakmice Prve lige Federacije između starih rivala i komšija, pomjeri sa subote na nedjelju. Iz Nogometnog saveza je stigla i potvrda, pa se sada sa sigurnošću može reći da će komšijski derbi između Bosne i Rudara biti odigran na stadionu “Luke” u nedjelju sa početkom u 15 sati. Bitno je još jednom napomenuti da ovo pomjeranje termina odigravanja susreta nema nikakve veze sa zlonamjernim glasinama o tome kako je meč namješten ili dogovoren. Bosna želi pobjedu protiv vječitog rivala i nikakve kalkulacije ne dolaze u obzir, a evo još jednom i izjave predsjednika UO NK”Bosna” gospodina Nihada Smailagića:                

Odgovorno tvrdim da nas matematika i teorije Rudara i Budućnosti ne zanimaju, imamo svoje računice i ciljeve i striktno se držimo toga. Ja nisam došao na mjesto predsjednika da bih kalkulisao i prodavao utakmice, ukoliko Rudar bude bolji neka i pobjedi, ali dogovaranja i namještanja nema!

To znači da nas u nedjelju očekuje pravi derbi koji podsjeća na prijeratne okršaje ljutih rivala i u kojem se niko neće štedjeti. Pobjedu žele i Bosna i Rudar, a ko će je ostvariti, neka odluči zeleni teren stadiona Luke.

Proudly powered by WordPress