Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Reakcije: Almedin Mušinbegović odgovara Upravi RK Bosna

Povodom dešavanja u subotu 13.03.2010. godine na utakmici protiv R.K. Borca i odbijanja da igram istu osjećam se dužnim da Upravi kluba R.K. Bosna Visoko iznesem svoje obrazloženje:

Nezadovoljstvo je počelo izjavom predsjednice u medijima da je svim igračima isplaćeno 80% dugovanja. U razgovoru sa igračima doznao sam da je to za većinu igrača istina i da su većini isplaćena novčana dugovanja zaključno sa decembrom. Sa druge strane, posljednja isplata koju sam ja dobio bila je AKONTACIJA PLAĆE OKTOBAR 2009 U IZNOSU OD 360,00 KM. Znači, dug kluba prema meni odnosi se na ostatak plaće za oktobar, cijeli dohodak za novembar, decembar, januar, februar, premije, kao i dugovanje u iznosu od 60 KM, vezano za troškove pregleda i ultrazvuka zgloba ruke u poliklinici Sunce, (nalaz sa pomenutog pregleda predao sam na uvid gospodinu Babiću). Moje nezadovoljstvo kulminiralo je u toku sedmice pred utakmicu, jer sam u razgovoru sa igračima doznao da je svaki igrač dobio određenu svotu novca. Novac se igračima dijelio cijelu sedmicu i nadao sam se da će doći red na mene do utakmice. Prema informacijama koje sam dobio od klupskih kolega, samo Hurem Mirza i ja smo izostavljeni iz isplate sredstava. Mirza Hurem je nazvao gospodina Babića i pitao ga hoćemo li i mi dobiti pare, na što je ovaj odgovorio da nećemo. Tad sam donio odluku da neću igrati utakmicu ukoliko ne dobijem novac. Kada je trener ušao u svlačionicu, ja sam iznio svoj stav pred svim igračima i trenerom. Rekao sam da ukoliko ne dobijem određena sredstva do početka utakmice neću igrati. Izašao sam na teren i zagrijavao se za utakmicu u nadi da će se udovoljiti mom zahtjevu i da će se prema meni postupiti kao i prema ostalim igračima, ali to se nije desilo. Nakon što je i pred početak utakmice bilo jasno da novac neću dobiti, ja sam odbio da igram. Na poluvremenu sam napustio klupu, a ostatak vremena sam proveo utakmicu prateći sa tribina.

Žao mi je što se situacija ovako razvijala i što nisam mogao pomoći svojim suigračima da se pobijedi utakmica, za što je vrlo malo nedostajalo. Krivicu za ovo isključivo vidim u Vama, Upravi kluba koja raspoređuje novac na taj način da neki igrač dobije plaću za DECEMBAR ili JANUAR, a neko ne dobije ni za OKTOBAR. Koji je razlog činjenici da sam izostavljen iz podjele sredstava, u koju su uključeni gotovo svi igrači? Očigledno je da sam suvišan i nebitan za ovu ekipu, očito je da me neki članovi Uprave smatraju nepodobnim. Smatram da je sasvim nepotrebno da naglašavam da sam u finansijski teškoj situaciji i da mi je novac koji bih trebao dobivati od igranja bitan za svakodnevne životne izdatke. Zbog svega toga, zbog nekorektnog odnosa Uprave kluba prema nama, dugogodišnjim igračima koji su mnoge godine proveli igrajući za ovaj klub, donio sam tešku odluku da se povučem iz rukometa i više ne treniram.

S poštovanjem, AlmedinMušinbegović

Proudly powered by WordPress