Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

IZ MUP-a ZDK pozivaju na oprez u vožnji

U protekla 24 sata u Policijskoj stanici Visoko nisu evidentirana izvršenja krivičnih djela, dok su zabilježena tri slučaja narušavanja javnog reda i mira učestvovanjem u tuči.

Dana 04.04.2010.g. u 11.50 sati od strane više građana dojavljeno je da NN vozač koji upravlja vozilom marke Ford registarskih oznaka 670 – J- 260 u mjestu Topuzovo polje ugrožava kretanje pješaka i drugih učesnika u saobraćaju. Policijski službenici PS Visoko su u mjestu Topuzovo polje vozača H.R iz mjesta Muhašinovići Općina Visoko, alkotestirali, gdje je primjećena nedozvoljena količina alkohola u krvi. Isti je isključen iz saobraćaja, lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje.

Na putevima na području Općine Visoko u posljednja 24 sata, evidentirana je i jedna saobraćajna nezgoda. Dana 04.04.2010.g u 22.15 sati u mjestu Dobrinje Općina Visoko, dogodila se saobraćajna nezgoda: slijetanje u rijeku Bosnu putničkog motornog vozila Jetta, kojim je upravljao S.S rođen 1991.g.iz Kaknja i koji je smrtno stradao. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici, vatrogasna jedinica, UG Eko Viking sa čamcem za spašavanje i ronilački tim Jedinice za podršku MUP-a ZDK. Dana 05.04.2010.g.u 01.05 sati iz rijeke Bosne  izvučeno je tijelo nastradalog  kao i putničko motorno vozilo. Uviđaj je izvršen od strane službenika PS Visoko.

Kako bi se postigao visok stepen bezbjednosti odvijanja saobraćaja na putevima na području našeg kantona, te smanjio broj saobraćajnih nezgoda, posebno sa ovakvim tragičnim posljedicama, Uprava policije MUP-a  ZDK, ovom prilikom još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da postupaju u skladu sa upozorenjima i naredbama izdatim od strane policijskih službenika, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnji i kretanje vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama kao i stanju vozila i tereta, te na taj način doprinesu stvaranju i obezbjeđenju lične sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.” – izjavila je za Radio Q, portparol MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Proudly powered by WordPress