Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mirza Laletović nakon poraza od Liješeve: Gol iz ofsajda, crveni karton, loše raspoloženje Kokoruša i Drugovića su razlozi poraza!

Nogometaši Mirze Laletovića popularne “Zanatlije” proteklog vikenda doživjeli su težak poraz na domaćem terenu od ekipe Liješeve koja je inače lider na tabeli. Na kraju je bilo 0:6, poluvrijeme 0:1. Razloge ovako teškog poraza treba tražiti u ranom terminu odigravanja utakmice jer većina igrača ima prirodno buđenje oko 12:00h (nakon burne subote), a utakmica je odigrana u 13:00. Zatim je glavni sudija “ispehirao” domaću ekipu zbog toga što su morali promijeniti dresove, obzirom da su i gosti došli sa plavom garniturom, tako da je domaćin morao posuditi opremu od NK Bosna i nastupati sa žutim nijansama.

-“Išao sam na varijantu da se igra ranije zbog TV prenosa utakmica Engleske Premijer Lige, Njemačke Bundes Lige i Italijanske Serie A, nema smisla da smetamo kolegama. Međutim izgleda da sam tu i podbacio, grešku neću ponoviti, iako sam odmah nakon utakmice Dzenanu Paolu Tahmazu ponudio svoju ostavku, ali on smatra da je loše suđenje i slabo raspoloženje Kokoruša Slobodana i Adisa Drugovića uzrok ovako visokog poraza. U prvom poluvremenu i nismo izgledali loše, ali crveni karton Tarika Bukve (rezervog golmana nismo imali, imao obaveze na poslu) i gol iz ofsajda na samom početku drugog poluvremena učinilu su kapitrena Halilovića jako nervoznim što se odrazilo na cijelu ekipu. Gostima čestitam na zasluženoj pobjedi, navijačima se izvinjavam na ovoj blamaži i obećavam potpuno drugačiji pristup narednoj utakmici – istakao je za naš sajt trener pred kojim je zasigurno velika karijera, jer ne treba zaboraviti da živi u istom haustoru sa Ivom Ištukom.

Proudly powered by WordPress