Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mladi SBBBiH Visoko ponovo u akciji čišćenja obale rijeke Fojnice

U nedjelju 18.04.2010.godine mladi Saveza za bolju budućnost Visoko još jednom su odlučili da pristupe akciji čišćenja obale rijeke Fojnice, ovaj put su izabrali lokaciju na području mjesne zajednice Buci, tačnije poznato izletište Adu. Osim mladih u ovoj akciji čišćenja su učestvovali i čelni ljudi SBBBiH Visoko i nekolicina građana sa područja MZ Buci.

Kako znamo topljenje snijega i velike kišne padavine su prouzrokovale izlivanje rijeka iz korita koje su pri povlačenju na svojim obalama ostavile velike količine raznog otpada, takva situcaija je bila i na popularnom izletistu Ada. Ovo područje je veoma važno očuvati čistim iz razloga što se na njemu nalazi glavni izvor i bazen za snadbjevanje pitkom vodom grada Visoko. Nesavjesnim odlaganjem smeća mi sami možemo da prouzrokujemo epidemije i razne zarzaze.

Bliži se i ljetna turistička sezona gdje svi mi trebamo da podignemo našu svjest na viši nivo i da ne bacamo smeće i ne stvaramo deponije, mi imamo fantastičnu prirodu i treba da je čuvamo zbog svih nas.  Zato mladi SBBBiH Visoko mole posjetioce naših izletišta da ne bacaju smeće u korita rijeka nego da koriste lokacije predvidene za odlaganje smeca, i ovom prilikom pozivaju sve građani da se masovnije priključe budućim akcijama čišćenja koje se budu organizovale u općini Visoko. Po završetku čišćenja mladi SBBBiH su iskoristili ovaj sunčani proljetni dan da zapalile roštilj i da se u prelijepom ambijentu koji pruža Ada malo opuste i upoznaju sa lokalnim stanovništvom.

Proudly powered by WordPress