Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tekvando klub Bosna ponovno postali državni prvaci

17.04.2010. godine održano je 4. Međunarodno prvenstvo u Taekwondou „TOMISLAV OPEN 2010“ u Tomislavgradu gdje je učestvovalo 26 klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa 325 takmičara.TAEKWONDO CLUB „BOSNA“ VISOKO   nastupila je sa 24 takmičara u kategorijama: mlađi kadeti, mlađe kadetkinje, stariji kadeti i  starije kadetkinje.

Na ovom prvenstvu,kao i na prošlom u Posušju naš klub ostvario je izvanredne rezultate i osvojio  rekordan broj trofeja do sada,što je dokaz da je Taekwondo klub „Bosna“ Visoko za nepunu godinu dana postojanja postao najuspješniji klub ovog borilačkog sporta u Bosni i Hercegovini i zemljama u regionu.

Zasluženi rezultat od 82 boda ,koliko je naš klub osvojio na ovom prvenstvu bio je daleko iznad drugih klubova zašto nam je ubjedljivo pripalo prvo mjesto u ukupnom ekipnom plasmanu prvenstva.

Također, naš takmičar MIRZA OSMANBEGOVIĆ je proglašen za najboljeg borca prvenstva od 325 takmičara,koliko ih je nastupalo. Mirza je imao 4 borbe,dvije pobijedio nokautum a dvije ubjedljivom razlikom poena.

 

Ukupno je osvojeno 19. MEDALJA (8.zlatnih, 5.srebrenih i 6.bronzanih) 5.PEHARA je pripalo našem klubu za osvojeno:

  • 1.mjesto u ukupnom ekipnom plasmanu prvenstva
  • 1.mjesto u ekipnom plasmanu MLAĐE KADETKINJE
  • 1.mjesto u ekipnom plasmanu MLAĐI KADETI
  • 1.mjesto u ekipnom plasmanu STARIJI KADETI
  • PEHAR za najuspješnijeg borca prvenstva Mirzu Osmanbegovića.

(Almin Alijagić)

Proudly powered by WordPress