Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sabrija Limo: Nema “štimanja” oko imenovanja novog direktora KSC”Mladost”, ako bude podnijet ću ostavku!

Sve interesantnija postaje priča o imenovanju novog direktora KSC”Mladost” Visoko, konkurs je raspisan, kandidati se prijavljuju, a nakon jedne izmjene u tekstu konkursa pojavile su se i prve špekulacije o navodnom štimanju konkursa. Konkretno radi se o ovom dijelu raspisanog konkursa:

Uslovi Konkursa iz 2005. godine:

  1. Završena viša (VI stepen) ili visoka (VII stepen) školska sprema društvenog ili tehničkog smjera
  2. Da ima najmanje tri godine radnog iskustva u struci

 

Uslovi najnovijeg Konkursa iz aprila 2010.

  1. Da ima VII stepen stručne spreme
  2. Da se aktivno bavio sportom ili sportskim radom
  3. Da ima najmanje tri godine radnog iskustva na istaknutim rukovodnim mjestima

Tim povodom kontaktirali smo gospodina Sabriju Limu, predsjednika UO KSC”Mladost” koji je oštro demantovao ovakva nagađanja:

“Moj lični stav je da neće biti ”štimaljki”. Ukoliko ne bude prijavljena kvalitetna osoba ja ću poništiti konkurs. Moje rješenje trenutno u Upravnom odboru dvorane je privremeno kao i sva ostala imenovanja u Uprvnim odborima i Nadzornim odborima. Ukoliko bude pritisaka ”odozgo” a naročito ukoliko budu insistirali na, po mom mišljenju, nekvalitetnom rješenju ja ću podnijeti ostvku. Naknade za ovaj posao su mizerne i ja nemam nikakvog interesa da nešto štimam. Što se tiče  promjene u konkursu smatram da su promjene kvalitetne i mislim da će pomoći da se napravi što bolji izbor, znam da se nekim prijavljenim kandidatima neće svidjeti jer nemaju dovoljno stručne spreme jer se sada traži VII stepen, ali to ne znači da se štima konkurs. Dok sam ja tamo i nešto odlućujem sve će funkcionisati po utvrđenim pravilima, u suprotnom ću podnijeti ostavku na mjesto predsjednika UO, a vi ćete to prvi i objaviti, ako do toga dođe.” – istakao je Limo.

 

 

Proudly powered by WordPress