Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Begić stigao u Bosnu – Prevent, očekuje se još pojačanja

I rukometaši Bosne-Prevent su dobili prvo pojačanje uoči nove sezone. Riječ je o Harizu Begiću dosadašnjem članu Konjuha koji je potpisao jednogodišnji ugovor sa visočkim klubom uz opciju da saradnja bude i produžena. Dovođenje Begića je logičan potez Uprave kluba s obzirom da je odlaskom Amira Čakića u sarajevsku Bosnu ostalo upražnjeno mjesto na lijevom krilu:

–  Veoma sam počašćen samom činjenicom da se Bosna-Prevent zainteresovala za moje usluge, a sada mogu reći da sam i presretan jer smo sve dogovorili i da ću najmanje jednu sezonu nositi dres trofejnog kluba koji ima bogatu tradiciju. Znam da Bosna-Prevent ima velike ambicije ove sezone i učiniću sve da opravdam svoj angažman i budem na nivou svojih najboljih partija iz predhodnih sezona koje su me i „preporučile“ mom novom klubu. Znam da Visočani vole rukomet i da pred tom publikom nema „šlepanja“ i zato jedva čekam početak priprema da se što bolje spremim i pokažem sve svoje kvalitete, rekao je 25-godišnji Hariz Begić, prvo pojačanje Bosne-Prevent.

Iako u Upravi kluba za sada ne žele ništa otkriti, jasno je da će narednih dana sigurno biti još pojačanja, jer su ambicije velike, a neke pozicije u timu, uključujući i mjesto trenera su još uvijek upražnjene.

 

Proudly powered by WordPress