Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvoreno Visočko ljeto 2010

altBrojnim sportskim i zabavnim sadržajima večeras je otvorena manifestacija Dani trgovine, kulture i sporta Visočko ljeto 2010.

Prije zvanične ceremonije otvaranja ove manifestacije brojni Visočani i drugi gosti pogledali su panoramsko letenje iznad Visokog letjelicom Aerokluba Izet Kurtalić, revijalnu  nogometnu utakmicu između ekipa Njemačke ambasade i Općine Visoko, otvaranja nogometnog prvenstva „Beach soccer – tournament 2010 –  NK Zanatlija te prezentaciju i izložbu visočkog sporta u sali Partizana.

Na ceremoniji otvaranja  skoro do ponoći visočku publiku su zabavljali Vanja Muhović & Divanhana, solista i grupa koji, ljubitelje sevdaha i novih aranžmana, bukvalno ostavljaju bez daha.

Odličnim programom za prvi dan Manifestacije otvoreni su dani kulturno – sportskih i zabavnih sadržaja, koji će i ove godine visočane do sitnih noćnih sati ostaviti na ulicama Visokog, a  ljubiteljiam sportskih aktivnosti, likovnog stvaralaštva, novih knjiga, predstava i filmova, ostaviti dovoljno sadržaja da i ovo Visočko ljeto ostane u lijepom sjećanju.

Kako je za www.visoko.co.ba izjavio načelnik Općine Visoko, Munib Alibegović, svake godine se i sam iznenadim novim sadržajima, i zapravo nekom  vrstom euforije koju kod mene i lično i profesionalno izazovu pripreme za Visočko ljeto.

„Radimo svake godine na poboljšanju kulturno – zabavnih sadržaja i to je vidljivo, ali ono što je prava i dugogodišnja tradicija Visočkog ljeta jeste naša  trgovina i šarenilo na visočkim ulicama“ – izjavio je, između ostalog Alibegović i najavio da će uskoro doći i do značajnijih promjena u organizaciji izgleda i prostora dana trgovine, ali će se ipak voditi računa da se ne mijenja ono što je tradicija i prepoznatljivost, a to je i Aliđun u Visokom.

alt

Proudly powered by WordPress