Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočko ljeto 2010.:Palestinska plesna grupa i Zeid Šoto oduševili visočku publiku(foto)

altZanimljivim nastupom palestinske plesne grupe, obilježena je treća noć tradicionalne manifestacije Visočko ljeto. Domaćine je pozdravio i palestinski ambasador u našoj zemlji Njegova Ekselencija Khaled Alatrash. U Noći prijateljstva i turizma nastupale su i mlade muzičke nade, Naida Bešlagić, Arnela Bašić i Azra Hadžiosmanović, a posebno zanimljiva je bila nagradna igra  u kojoj je VGT nagradio najuspješnije takmičare koji  su se na pozornici okušali u hodanju po špagi, uz asistenciju Adnana Ćatića, sportskog penjača.

altOkupljenim Visočanima i gostima obratio se i istraživač Semir Osmanagić koji je prisutne upoznao sa najnovijim rezultatima istraživanja na arheloškim lokacijama u Visokom, a o perspektivama turizma govorio je Nijaz Drugović – referent za turizam pri Općini Visoko.Sinoć je nastupao i izvrsni Zeid Šoto koji je zavidnu karijeru postigao u Turskoj

altKao jedno od obilježja ovogodišnje manifestacije Visočko ljeto  je i značajan jubilej „100 godina organizovanog sporta u Visokom“ pa će tim povodom večeras na otvorenoj pozornici  biti održana i promocija  brošure o historiji sporta u Visokom, autora Alena Jazića – sportskog novinara.

U muzičkom dijelu programa učestvuje visočki Urban sevdah band.

alt

Proudly powered by WordPress