Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočko ljeto 2010.: Udruženje Damar omladine organizuje “Dan urbane kulture”

altUdruženje Damar Omladine organizuje Dan urbane kulture, ovog ponedjeljka  26.jula na rukometnom terenu stadiona luke u Visokom. Cjelodnevni program je osmišljen kao prezentacija elemenata urbane kulture kroz grafite, muziku, biciklističke discipline i ples.

Program počinje u 12.00 sati  crtanjem  grafita uz DJ muziku. Zvanično otvorenje događaja je u 16.00 sati uz izvođenje biciklističkih akrobacija BBK Kulin ban Visoko. U 17.30 sati je planiran Parkour uz plesne akrobacije na kozlićima i strunjači, a  u 19.00 sati nastupa i plesna grupa Flash generation.

Od 21.00 sat  počinje  Damar party uz učešće DJ Audio infunktion i plesne grupe  Young force crew.

Kako ističu u Omladinskom udruženju Damar omladine, osnovni cilj ovog projekta je da mladom čovjeku pokažemo sve mogućnosti i prednosti koje mu pruža urbana kultura, te da ga na taj način zainteresujemo da postane produktivni član naše zajednice koji će moći iskazati svoje talente i usmjeriti višak energije na ostvarenje svoje ličnosti i doprinos zajednici. Projektom se želi pokazati da ulična umjetnost nije vandalizam i da je jednako vrijedna kao ona u galerijama. Ciljevi projekta su i jedinstvena turistička ponuda za mlade, te ucrtavanje grada Visoko na mapu svjetskih gradova koji su svoje zidove dali umjetnosti koja će ostati u trajnom vlasništvu naših građana i ubijati monotoniju išaranih zidova koji se nalaze na igralištu.

Proudly powered by WordPress