Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Završen program na otvorenom u okviru manifestacije Dani kulture, sporta i zabave Visočko ljeto 200.g.

altNoć sevdaha i tradicije bila je posljednja noć ovogodišnjeg programa na otvorenoj pozornici  u okviru manifestacije Visočko ljeto 2010. Dio programa posvećen je prisjećanju na rahmetli Omera Pobrića i evociranje na njegov lik i djelo. O Omeru Pobriću i njegovom doprinosu u očuvanju sevdalinke, te o Omeru kao čovjeku i prijatelju govorio je glumac Josip Pejaković.

altMnogobrojnoj publici  su se predstavili i članovi KUD Visoko, koji su izveli nekoliko tačaka, te novooformljeni Hor kao i članovi više sekcija. Izvodile su se tradicionalna kola, pjevale nove i stare pjesme, a prisutne je posebno oduševio nastup najmlađih članova folklora.

altLjubitelji knjige prisustvovali su promociji kapitalnog djela „Bošnjačka kultura ponašanja“ autorica Mevlide Serdarević i prof. Dr. Ajnije Omanić čiji su promotori bili prof. dr. Ibrahim Krzović, prof. dr. Dževad Jahić i prof. dr. Senad J. Hodović.

altOd planiranog programa preostala je još izložba radova Likovne kolonije Ada 2010 koja će biti održana večeras od 21.00 sat ispred galerije Likum 76, te cjelodnevni program Udruženja Damar omladine „ Dan urbane kulture u ponedjeljak od 12.00 sati. Od sportskih sadržaja danas počinje 13. Memorijalni turnir u malom nogometu „ Jusuf Skopljak Lazo Sesa“  na terenima Centrosporta, te u srijedu i četvrtak Memorijalni turnir  Jusuf ef. Trgo na stadionu Luke.

alt

 

alt

Proudly powered by WordPress