Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Četiri osobe poginule u teškoj saobraćajnoj nesreću u Usori

altU toku protekle noći, u 02,40 sati, na magistralnom putu M-4 u mjestu Žabljak, općina Usora, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf 4, registarskih oznaka 604-M-324, kojim je upravljao I.K. iz Usore, i putničko motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka ŠI-636-DT, kojim je upravljao M.P. iz Usore. U ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta smrtno su stradali: D.B., rođen 1979. godine, V.J, rođen 1992. godine i I.K., rođen 1989. godine, dok je M.P., rođen 1988. godine, usljed zadobijenih teških tjelesnih povreda, prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je u jutarnjim satima preminuo. Sva navedena lica su iz Usore, kao i lice D.D., rođen 1986. godine, koji je u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobio teške tjelesne povrede.

Odmah nakon nastanka nezgode na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su poduzeli potrebne mjere i radnje te obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe MUP-a Ze-do kantona, koja je zajedno sa dežurnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva Zenica izvršila uviđaj. Od vremena nastanka nezgode saobraćaj je bio obustavljen u oba smjera i odvijao se zaobilaznicom, a naznačena izmjena režima saobraćaja je bila aktuelna do završetka uviđaja u jutarnjim satima, kada je saobraćaj normalizovan.

 

Na osnovu rezultata uviđaja i preduzetih istražnih radnji naloženih od strane nadležnog tužioca bit će poznate i  utvrđene  sve okolnosti kao i uzroci ove saobraćajne nezgode.

Proudly powered by WordPress