Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

V.d direktora KTK Visoko Asmir Hodžić održao obećanje o rješavanju statusa 254 penzionera KTK

altOkupljenim penzionerima KTK koji već mjesecima čekaju na otpremninu, uplate doprinosa, a većina i  na neisplaćene plaće, v. d direktora KTK Visoko, Asmir Hodžić danas se obratio i najavio da će se njihovi problem uskoro riješiti.

“Mi smo u petak (23.07. 2010.g.) dobili obavijest od Zavoda za zapošljavanje, pošto će oni biti nosilac plaćanja  tih vaših doprinosa za uvezivanje staža, da moramo napraviti M4 obrasce da provjere tačno stanje. Mi smo zamolili ove gospođe, one su i u subotu i nedjelju radile, nisu mislile da će naići na toliko problema koliko su ostavili ovi predhodnici. Oni su jučer zvanično te obrasce predali. Sad je sve do Penzijsko – invalidskog osiguranja da provjeri te podatke i da ih dostavi u Zavod, da se sredstva podnesu i s tim je ova operacija završena” – obratio se ovim riječima Hodžić okupljenim penzionerima.

altOn je naglasio da je rok za završavanje ovih administrativnih obaveza, najviše deset dana, kada radnici već mogu očekivati rješenje svojih problema.

Prošle sedmice penzioneri su razgovarali sa Hodžićem i predstavnicima Uprave, te su na tom sastanku penzioneri upoznati sa koracima koji se poduzimaju u rješavanju njihovog statusa. Iako su novinari lokalnih medija od predstavnika penzionera Asifa Smajlovića dobili informaciju o dogovoru koji je postignut sa Upravom i roku od pet dana za ponovni sastanak, zamjerku na takvo izvještavanje medija i  prenošenje citiram ”netačnih informacija” danas je iznio direktor KTK Asmir Hodžić.

 Penzioneri su ova obećanja primili s rezervom, jer smatraju da je  prije bilo obećanja koja nisu ispunjena.

“Šta da vam kažem, evo sve vidite iz ove situacije. Ima nas koji više od dvije godine nisu dobili ništa. “Sit se gladnom ne razumije”, ali ja vjerujem da je došlo vrijeme da se i oni malo zapitaju kako je nama. Dogovoreno je sa direktorom, evo obrasci M4 su dati, dogovor je da u petak opet dođemo. Obećali su da je to već u fazi rješavanja, ali ako ne bude to krenulo  onda ćemo krenuti u radikalni mjere kao što je i trebalo biti prošli put. Blokirat ćemo fabrike koje rade, neće ni oni raditi, jer oni rade i primaju nešto. Mi  ne primamo ništa.”

altSmajlović je pojasnio da se među 254 penzionera  nalaze i oni  koji ništa ne primaju,” ima penzionera koji su riješili prijevremenu penziju i primaju 296 KM, onda ima onih penzionera koji rade, a  nisu potpisali i oni su tu obuhvaćeni i svi smo u istom paketu”.

Na pitanje imaju li povjerenje u v.d Asmira Hodžića, Smajlović ističe da će, ako ispuni ono što je sada obećao, vratiti izgubljeno povjerenja radnika  i penzionera, jer je rješavanje njihovih problema obećao prošle godine.

Proudly powered by WordPress