Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nek si nam malo doš'o Harise

altPredizbornom kampanjom izazvan, koristeći sveti mjesec Ramazan u našem malom gradu nakon duge četiri godine pojavio se, trenutno po funkciji prvi u Bošnjaka, član predsjedništva Haris Silajdžić. Ne bi to ništa bilo čudno da nije bilo Iftara i Ramazana i prethodnih godina na koje Haris nije dolazio. U oktobru su izbori i stvari su kristalno jasne, “Lepi Hare” opet je došao na izvor sa kojeg se prije četiri godine najviše i najčišće vode napio. Da podsjetimo, Haris Silajdžić je najubjedljivije pobijedio prije četiri godine baš u Visokom, to je bio grad gdje je baš po glasovima ponizio Sulejmana Tihića, bila je to velika izborna pobjeda, nešto poput Munibove dvije godine kasnije na lokalnim izborima. Nakon toga nas je Haris zaboravio, nikada više nas nije zijaretio, nije se nešto posebno očitovao ni po pitanju naših problema, istini za volju instalirao je Visočane u sve pore vlasti, od opštinske, preko Kantonalne, do Federalne. U odnosu na SDA i broj glasova koje Visoko unosi u izborne jedinice 5 i 6 gdje pripadamo, Hare je puno više nego Suljo imao sluha za Visoko. Međutim ostaje ta gorčina da Haris i njemu slični dolaze u Visoko samo onda kada im nešto treba u ovom slučaju to su značajni glasovi.

altNavodni povod za dolazak člana predsjedništva u Visoko je Iftar koji je organizirala SBiH i to bez neke posebne medijske najave, da li iz razloga što nisu izmirili račune sa prošlih izbora prema medijima ili iz pristojnosti prema svetom mjesecu koji se ne bi trebao koristiti u predizborne svrhe sad je pitanje čiji odgovor toliko nije ni važan. Koliko je Haris Silajdžić bio korektan u protekle četiri godine prema biračkom tijelu koje ga je podržalo prema nekim pokazateljima čak oko 75% vrlo ćemo brzo saznati, za manje od dva mjeseca kada će Visočani opet glasati i reći Silajdžiću šta misle o njemu i njegovom radu na mjestu člana predsjedništva. Ako je suditi prema dosadašnjim rezultatima ankete postavljene na našoj stranici, neće biti zadovoljan. Možda je sam Haris instalirajući visočke kadrove u sve instance vlasti na taj način želio Visočanima ukazati zahvalnost za broj glasova na prošlim izborima, ali je pitanje koliko su sami Visočani zadovoljni tim kadrovima i njihovim miljenicima koji participiraju u raznoraznim bespovratnim kreditima i poticajima.

altAko je suditi prema slikama koje objavljujemo, a koje smo preuzeli sa Facebook profila mladih OO SBiH Visoko možemo steći dojam da Haris Silajdžić u Visokom ima naklonost Hilme Neimarlije i dijela visočke uleme što je indikativno jer Mustafa Cerić (po ubjeđenju prvi u Bošnjaka) porijeklom Visočanin iz sela Gračanica, nedavno na jednom značajnom skupu reče …”glasajte za nove ljude i nove stranke, nemojte glasati za one koji su sad na vlasti”… Time je poslao jasnu poruku okupljenim kako ne treba glasati ni za SDA, a ni za Harisa Silajdžića. Sad kad znamo ko je od uleme za SBB, a ko za SBiH, ostaje da vidimo imaju li ostale stranke svoju ulemu za izbornu utrku u svrhu dobijanja dunjalučkih privilegija koje se ostvaruju na osnovu glasova.altaltalt

Proudly powered by WordPress