Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Reakcija RK”Bosna-Prevent” na saopštenje za javnost RK”Visoko”

altPovodom obavještenja objavljenog 20.08.2010. godine od strane „Škole rukometa Visoko“ na čijem je čelu gospodin Antović Zdenko, Uprava RK “Bosna-Prevent“ Visoko u cilju tačnog informisanja javnosti želi dati demant.Gospodin Antović u svom saopštenju ističe  da smo“UKRALI“ igrače bez njegovog znanja što nije tačno kada  i on sam zna da  smo uz njegovu saglasnost registrovali 40 dječaka koji su nastupali za naš klub na drzavnom prvenstvu odrzanom u Maglaju. Istina je da gospodin Antovic nije registrovao dječake u RS BIH kako naš klub ne bi placao predviđene takse za prelazak igrača iz kluba u klub što nijednoj strani u ekonomskom smislu ne odgovara a obzirom na dogovoreni način saradnje te činjenicu da se radi o školi i klubu iz iste sredine sasvim je prirodno.

Vazno je napomenuti da je saradnja sa „Rukometnom školom Visoko“ u proteklom periodu bila veoma korektna što je u nekoliko navrata i sam Antović isticao. Za informaciju koju javnost možda ne zna, treba reći da je gospodin  Antović u ranijem periodu tačnije na početku sezone 2008/2009 bio pozvan u prostorije kluba a po pitanju definisanja načina saradnje ova dva kluba. Na sastanku je u ime Uprave bila prisutna predsjednica kluba gospođa  Hasecic Edina i dva člana Uprave, Greda Mehmed i Babic Almedin. Tom prilikom gospodinu Antovicu je ponudeno da bude koordinator svih mladih selekcija u rukometnom klubu “Bosna-Prevent” uz dogovoreni iznos plaće uz mogućnost  da uz taj rad zadrzi i svoju privatnu skolu rukometa sto gospodin Antović iz svojih privatnih razloga nije prihvatio. Načelno je na tom sastanku postignut dogovor koji je bez problema funkcionisao do ovog momenta na obje strane.

U isto vrijeme dok se obavljao ovaj razgovor  od strane gospodina Antovića račun kluba je blokiran tužbom što je dodatno otežavalo ionako veoma tešku i komplikovanu situaciju po pitanju opstanka kluba o čemu je javnost i zvanično informisana.Na sastanku se razgovaralo o mogućem zaleđivanju tužbe uz obavezu kluba da u dogledno vrijeme u nekoliko tranši isplati dugovanja koje je klub imao prema gospodinu Antoviću iz ranijeg perioda kako bi na taj način klub mogao redovno funkcionisati ,što je i obećano. Naime, gospodin Antović je obećao da će svom advokatu gospodinu Kitiću dati nalog za povlačenje što se nije na žalost desilo.To je svakako uticalo na pogoršanje finansijske situacije kluba .

Ne znamo da li javnost upoznata da je gospodin Antović jedan od rijetkih koji je svoja potraživanja od kluba naplatio tužbom. Svakako treba napomenut i činjenicu da je klub imao obaveza i prema drugim igračima i rukometnim legendama koji vjerovatno zbog svog odnosa i ljubavi prema klubu nisu posegnuli za ovim načinom naplate svojih potraživanja kao što su Sirćo Nevzad ,Alić Zaim, Vrazić Kemal, Greda Mehmed, Džudžo Mahir, Mustafić Muhamed… itd .

Visočka Bosna  oduvijek je imala selekcije pionira, kadeta i juniora što svakako i kompletna javnost zna. Na osnovu prećutnog dogovora  sa gospodinom Antovićem koji je vlasnik „Rukometne škole Visoko” Uprava “RK “Bosna-Prevent ” nije pokrenula organizaciju vlastite rukometne škole i formiranja mlađih selekcija. Tvrdnja da se uzima “hljeb iz usta zaslužnog rukometaša” nema osnova .

Tvrdnja da su prodati igrači rezultat rada gospodina Antovića je neosnovana kada svi koji se bave i prate rukomet dobro znaju da napraviti igrača jeste proces i u tom procesu osim talenta uloženo je i puno truda drugih trenera koje svakao treba spomenuti a to su Gospodin Hurem Fikret, Kalenić Goran i Skopljak Senad, a da ne spominjemo i druge uslove koje treba obezbjediti za igrače.

RK”Bosna-Prevent”ima Upravu koja je u skladu sa Statutom i drugim normativnim aktima izabrana na redovnoj sjednici Skupštine i koja se shodno navedenim propisima mjenjala u proteklom periodu tačnije u skladu sa potrebama kluba dopunjavala. Upravom predsjedava predsjednica Edina Hasečić i nosi odgovornost za rad Uprave kluba i cijeli klub što je javnosti više nego poznato obzirom na dosadašnji način rada Uprave .

O kakvoj manipulaciji gospodin Antović govori u svom saopštenje nije nam poznato a nabolji sud svakako mogu dati  sami roditelji i djeca koja su predmet manipulacije.

Kako ne bi klub dovodili u ovakve situacije ,”KRALI” tuđe igrače i “KITILI”se tuđim perjem u skladu sa strateškim opredjeljenjima kluba RK “Bosna-Prevent”će svakako u narednom periodu pristupiti organizaciji vlastite rukometne škole i formiranju svih selekcija u klubu što je i primjereno klubu kao što je visočka Bosna.

Visočka djeca imaju pravo i mogućnost da imaju i više škola i pravo na izbor može biti samo stvar njihove lične odluke ,uslova i kvaliteta koji im se nudi !

Uprava kluba izražava svoje žaljenje što je prinuđena da na ovakav  na ovakav način komunicira ali ima potrebu da da odgovor i iznese određene činjenice.

 

 Visoko,20.08.2010.godine                                                                 Uprava RK”Bosna-Prevent”   

                                                                                                              

Proudly powered by WordPress