Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Drugi upisni rok na Univerzitetu u Zenici

altUniverzitet u Zenici je raspisao Konkurs za drugi upisni rok, za preostala slobodna mjesta na fakultetima članicama ovog Univerziteta. Prema listi slobodnih mjesta, na Mašinskom fakultetu je 85 slobodnih mjesta, a na Fakultetu za metalurgiju i materijale slobodno je ukupno 44 mjesta.

Najvjerovatnije najslabiji interes pokazali su brucoši za Pedagoški fakultet, na kojem je za studij kojeg finansira osnivač, samofinansirajući i vanredni studij ostalo upražnjeno ukupno 203 mjesta. Na Islamskom pedagoškom fakultetu nedostaje 106, Ekonomiji 59, Pravu 38, a Zdravstvenom fakultetu 37 studenata.

Prema podacima dobijenim od Univerziteta Zenica, upražnjeno je ukupno 572 mjesta, i to 142 mjesta za studente čije osnovne troškove školovanja pokriva država (osnivač), 176 mjesta za samofinansirajuće redovne studente, te 254 mjesta za vanredne studente.

Prijemni ispiti će trajati od 7. do 11. septembra.

Na osnovu Odluke Komisija matičara za osnivanje Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici, Univerzitet u Zenici raspisao je Konkurs za izbor nastavnika i saradnika na odsjeku Građevinarstva na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici. Ukupno se traži dvadeset dva nastavnika u sva zvanja za nastavne predmete, te dvadeset saradnika u zvanje asistenta i višeg asistenta. Na osnovu Odluke Senata raspisan je i Konkurs za izbor u naučna i istraživačka zvanja na Univerzitetu u Zenici za trideset osam naučnih oblasti.

Proudly powered by WordPress