Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sudska Komisija izvršila odluku Suda, ostao problem ulaska u Slobodnu zonu Visoko

altOpšti haos i veliki broj pitanja i potpitanja iza sebe je ostavio izlazak Komisije Suda koja je jutros izvršila Odluku Suda te na taj način faktički zatvorila ulaz u Slobodnu Zonu Visoko u Topuzovom Polju, a radnici firmi koje se nalaze unutar te zone ostali su izvan kapija i svojih radnih mjesta. U odvojenim razgovorima sa predstavnicima “sukobljenih” strana dobili smo dvije različite priče. Evo one koja dolazi iz firme King.d.o.o, vlasnika Ferida Pule. Iz ove firme čak kažu da ovdje nema nikakvih problema što se njih tiče!? Suštinski problem ovdje je problem onih koji su pomenutu parcelu lažno predstavljali kao tzv. Slobodnu Zonu, a one koji su otvorili firme unutar nje doveli u zabludu.

altFirma King.d.o.o prošle godine je od Vitex-a kupila pomenutu parcelu za cca.200.000KM zbog navodnih Vitexovih dugovanja. Kada je vlasnik odlučio ući u svoj prostor nastao je problem ulaska u Slobodnu Zonu. Kako ističu iz firme King.d.o., prije dva mjeseca su dali rok od dva mjeseca predstavnicima Slobodne Zone da riješe ovaj problem što očito nije urađeno. Upućeni smo i na advokata firme Saliha Lemeša koji nam je u svojoj izjavi rekao da sve što ima da kaže nalazi se u Rješenju u izvršenju Općinskog Suda Visoko broj: 41-o-IP-014973-10-IP i da u današnjim dešavanjima nema ništa sporno jer se sudske odluke ne komentarišu nego izvršavaju.

altObzirom da se u blizini sporne lokacije nalazi i ulaz u firmu Prevent u kojoj radi najveći broj radnika na visočkoj opštini interesovalo nas je da li ova dešavanja imaju veze sa Preventom i saznali da spor King d.o.o i Slobodne Zone apsolutno nema nikakve veze sa normalnim dolaskom i odlaskom na posao Preventovih radnika.

alt

Proudly powered by WordPress