Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Visočki” ministar MUP-a ZDK nije iz Visokog!?

altIako već četiri godine mislimo da u sadašnjem sazivu Vlade ZDK imamo Aziza Brotliju iz SDA kao jednog od predstavnika Visokog, zvanična brošura Vlade ZDK nam ukazuje na nešto sasvim drugo!? U toj brošuri jasno piše da je Aziz Brotlija iz Kaknja!? Naivnim bi ovo možda bilo i čudno,a neki bi možda pomislili i da se radi o običnoj štamparskoj grešci. Međutim, to je samo još jedan od primjera na koji vam ukazujemo odavno a tiče se rasprodaje visočkih interesa u interesu pojedinca! Oni važniji izbori od samog glasanja 03.10. su izbori nakon izbora, kad se ovisno od procenta unešenih glasova u Kanton vrši raspodjela
vlasti. Oni koji su nas lagali da predstavljaju Visoko već deset godina zapravo rade u interesu Tešnjaka, Kakanjaca i Zeničana.alt

Zašto to rade?

Zato što misle samo o sebi i svojoj političkoj guzici. Njima je to posao od kojeg žive. I to vrlo dobro žive, puno bolje od visočkog prosjeka. Vlada ZDK ustvari i posluje kao jedna privatna firma na čelu sa direktorom Miralemom Galijaševićem i njemu podobnim. Ali sa jednom jako bitnom razlikom: svaka privatna firma ima svoj početni i svaki drugi kapital, dok je kapital firme zvane Vlada ZDK ustvari novac poreznih obveznika ZDK.

Zbog toga zadnja tri mjeseca na ovom sajtu imate anketu pod nazivom “Glasajte Visočki”. Ovaj naslov nije slučajan,i ima jasnu poruku, a ona je i poruka onim koji će ući u vlast Kantona nakon ovih izbora.
Poruka glasi:

– ne želimo i nećemo više da budemo sluge Tešnja, Kaknja i
Zenice,

– ne želimo više da nam pojedinci zarad sopstvenih sitnomahalskih interesa objašnjavaju kako Mirsad Zaimović iz SDA ili onaj drugi Zaimović iz SBiH misle Visokom bolje nego bilo koji Visočanin.

altTakvo nešto može misliti samo neko skromnije pameti, a onaj ko forsira tu priču vrijeđa inteligenciju svakog birača u Visokom. Koliko “visočki” predstavnici u kantonalnoj vlasti misle o Visokom govori i statistički podatak da pred sami kraj godine iz Kantona nismo iskoristili ni ono što nas sljeduje, tako da “visočki” milioni maraka u Zenici stoje neiskorišteni. Ukupno smo iskoristili oko 30% sredstava koja nam regularno pripadaju. Ali se nema ko boriti za nas,jer nemaju vremena od privatnih interesa u privatnoj
firmi zvanoj vlada ZDK. Da smo bar i u toj privatnoj firmi kakva jeste izborili neku poziciju, pa da Visoko ima interesa. Naprotiv, i tu nas smatraju bezveznjacima i igraju se s nama. Podatak koji ilustruje ovu priču dolazi sa jednog od kantonalnih sastanaka SDA u čijem zvaničnom dijelu predstavnici SDA iz drugih gradova prozvaše “našeg” ministra da je uzimao mito i još navedoše cifru od 10.000 KM, na što “naš” ministar sa adresom stanovanja u Kaknju nije reagovao!? Ili, recimo, jedna informacija iz lokalnih okvira sa zadnjih sastanaka IO SDA gdje se pročitalo pismo u kojem skupina žena proziva Aziza Brotliju kako je stan u naselju Dahirovac koji pripada boračkoj populaciji naštelio lično svom sinu! Jesu li to “Visočki interesi”?
Naravno da nisu! To su interesi onoga ko je u stanju promijeniti i adresu stanovanja samo da bi ostao u vlasti, a kao zalog ponuditi Visoko!

Zato Vas kao birače još jednom pozivamo da glasate Visočki, glasajte za ljude, a ne za stranke. Glasajte za one koji Vas neće prodati nakon izbora.

Proudly powered by WordPress