Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SMS porukom provjerite na kojem biračkom mjestu glasate

altU sklopu aktivnosti pred opće izbore u BiH Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) stavila je u funkciju SMS-centar za provjeru biračkog mjesta koji je od danas na raspolaganju bh. građanima (biračima).

Predsjednica CIK-a BiH Irena Hadžiabdić podsjetila je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da birači mogu slanjem jedinstvenog matičnog broja na broj telefona 091 121 212 dobiti odgovor (poruku) telekom-operatera koja sadrži broj, te naziv lokacije i grada gdje se nalazi biračko mjesto. Cijena poruke je 12 feninga, uključujući i PDV.

Po njenim riječima, 14. septembra završeno je štampanje i pakovanje glasačkih listića. Ukupno je odštampano 13.927.141 listić, a danas počinje transport glasačkog materijala na birališta.

Hadžiabdić je ocijenila da i ovogodišnji izbori pobuđuju veliko zanimanje, o čemu svjedoči veliki broj akreditiranih izbornih posmatrača.

Naime, dosad je u sklopu 109 općinskih izbornih komisija akreditirano 37.726 posmatrača političkih subjekata, te 738 posmatrača različitih udruženja, odnosno 61 posmatrač iz međunarodnih organizacija.

Proudly powered by WordPress