Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Predizborni skup u Gračanici: Nemojte glasati za one koji su vas lagali

{jcomments off}altSvih pet visočkih kandidata za Skupštinu ZDK i Zastupnički dom Paralmenta FBiH predstavilo se danas mještanima MZ Gračanica na predizbornom skupu SDA  Visoko.Mnogobrojnim prisutnim mještanima više mjesnih zajednica, obratili su se visočki kandidati za oktobarske izbore.

Poruku biračima istakla je nositeljica liste za Zastupnički dom Paralmenta FBiH Amra Babić poručujući biračima da nama ne trebaju lažna, već čvrsta obećanja.

„Nije svejedno ko će nas sljedeće četiri godine voditi. Nije svjedno ko će se boriti za prava Bošnjaka, nije svejedno ko će imati vlast na području ZDK. Jako je važno da narod prepozna i izabere one najbolje, one koji su spremni da daju od sebe najviše, one koji znaju, mogu i hoće. Ukoliko prepoznate kandidate SDA, a nadam se da hoćete, onda vas pozivam da svoj glas i svoje povjerenje  date njima. Četiri godine u životu čovjeka nije puno, ali u postojanju jedne države, to je jako mnogo. Za ovu mladu zemlji, čija je ekonomija otvorena i podložna uticajima, za zemlju koja živi u jednom turbulentnom političkom  i ekonomskom okruženju, jako su važne naredne  četiri godine. „  – istakla je Amra Babić.

Prisutnim mještanima Gračanice obratio se i kandidat za Skupštinu ZDK, dr Senad Karavdić koji je pozvao da se povjerenje da svim visočkim kandidatima na listama: Mirzi Ganiću, Amilu Neimarliji, dr Senadu Karavdiću, Amri Hrnjić i Amri Babić – poručujući da će sa brojnijim zastupnicima u Skupštini i Zastupničkom domu biti lakše lobirati za visočke interese.

alt„Ja ću, ukoliko uđem u Skupštinu ZDK, tražiti da se Općini Visoko vrate ona sredstva koja joj pripadaju jer smatram da su ona do sada bila nedostatna, trebali smo dobivati više – onako kako smo i ulagali: ekonomski i politički. Naši izborni rezultati su nam davali za pravo da očekujemo više. Zato je vrlo važna vaša poruka na ovim narednim izborima. Ono što me najviše boli je ta razjedinjenost Bošnjaka. Naravno to je danak demokratije, ne bi ni valjalo da postoji samo SDA, jer bi to bio samo nastavak onog jednoumlja protiv kojeg se SDA izborila 1990.g. Ja vas molim da i nakon izbora ostanete onakvi kakvi smo mi uvijek bili, kako smo znali paziti jedni druge, da se volite i pazite svoje komšije i prijatelje, bez obzira na političku opciju, jer mi nemamo drugog već da budemo zajedno. Ne trebamo vam govoriti za koga treba glasati, pametnom je dovoljan i išaret. Nemojte glasati za one koji su vas lagali prije četiri godine, koji su obećavali 100% BiH, Ustavne promjene od kojih nisu napravili nijedan amandman, nemojte glasati za one koji su željeli prodati i ono što politički nisu mogli iznijeti  – htjeli su prodati naše prirodne resurse, naše rijke, jezera, rudnike…,nemojte glasati za one koji pomažu narod gradeći nebodere  samo za sebe, za one koji imaju domovnice i nisu bili zainteresovani da Bošnjacima obezbjede bezvizni režim. Nemojte glasati za one koji vas mjesec dana pred izbore lažu, nemojte glasati za one koji  s dva kamiona šljunka nastoje riješiti vaše probleme, glasajte po svom nahođenju, a  NAROD ZNA najbolje“ – poručio je glasačima kandidat za Skupštinu ZDK dr Senad Karavdić.

Podršku kandidatima dali su i poslanik u Skupštini ZDK i član općinskog i kantonalnog izvršnog odbora SDA Suda Agić

alt„Razlika između njih i nas je kao razlika „riječ i djelo“.  – između ostalog je istakao Agić naglašavajući da su poslanici SDA u dosadašnjim sazivima bili ti koji su tražili  smanjenje administracije, više novaca za stipendije, obrazovanje, zdravstvo…

Mr Ahmet Kurspahić predsjednik OO SDA Viosko podsjetio je prisutne na kontinuitet SDA od 20 godina, koji je i u Visokom nedavno obilježen.

alt„Ovogodišnji  su izbori prilika da pružimo šansu našim kandidatima i podržimo ih u nastojanju da svojim radom i doprinosom ubrzaju rješavanje nagomilanih problema. SDA je bosanska po svom programu, narodna jer baštini tradicionalne vrijednosti, evropska jer je naša politika prihvatanje evropskih demokratskih vrijednosti  uz očuvanje bosanskog indentiteta“ – istakao je Kurspahić pozivajući birače da glasaju za Bakira Izetbegovića i sve kandidate SDA Visoko.

alt

Proudly powered by WordPress