Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Objavljujemo imena onih koji će raditi na naplatnim kućicama u Visokom

altTrebala je “mrtva štela” da bi se dobio posao na naplatnim kućicama u Visokom koje će uskoro biti puštene u rad. Na ovom primjeru zapošljavanja može se tačno vidjeti koliko koja politička, privredna i svaka druga figura koja misli da je u Visokom neki autoritet stvarno vrijedi. Nudile su se pare za posao, odrađivale stare usloge za uslugu, iskorištavali se politički utjecaji, i sve to za rad u tri smjene za dobru, redovnu i zagarantovanu platu koja je veća od kantonalnog prosjeka. Cjelokupan proces zapošljavanja naravno nije trebao ići tim putem jer se radi o javnom konkursu i Federalnoj direkciji, a ne nečijoj privatnoj naplati autocestarine. Kada se pojavio javni konkurs u Oslobođenju (o5.07.2010), to jutro već od 08:00h više nije bilo Oslobođenja na visočkim trafikama. Na konkurs su se javljali i kandidati koji imaju puno više školske spreme od potrebne za ovu vrstu posla i u obrazloženjima zašto nisu primljeni to im je i navedeno kao i to da imaju rok žalbe od osam dana. Privatno nas je jako zanimalo ko su slijedeći uposlenici Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta koji će nam se smiješiti prilikom ulaska u Visoko i plaćanja putarine, odnosno prilikom uzimanja tiketa kada budemo izlazili iz Visokog. Sve nas to ne zanima zbog njih samih, nego zbog onih koji se kriju iza njihovih imena kao autoriteti koji imaju tu moć da daju dobru preporuku.

Objavljujemo imena izabranih kandidata:

Viši referent za vođenje evidencije naplate cestarine: Sanela Gurda, Katica Anić, Adnan Šahinović, Tarik Očuz, Dženana Bešlija, Adis Đurđević, Edin Tirak.

Viši referent – blagajnik naplate cestarine: Muris Zaimović, Samir Kadrić, Amer Žunić, Azra Fazlić, Nusmir Muftić, Adis Masnopita, Hana Ivazović, Alisa Kićo, Jasmina Husika, Nejra Hrusto, Evelina Semić, Nerma Bulutović, Belma Skopljak, Emir Mešanović, Mirza Karamović, Ammar Hajdarbašić, Nisveta Ašćerija, Izet Čekić, Ilma Karabeg, Aldin Suljević, Amina Bukarić, Azmer Goralija, Omer Ihtijarević, Adnan Čolić, Mirza Dervišević, Amra Šabović.

Proudly powered by WordPress