Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vrijedna pobjeda rukometaša Bosne-Prevent

alt{jcomments off}Ksc“Mladost“. Gledalaca: 700. Sudije: Dražan Begić (Mostar) i Andrijan Knezović (Mostar). Delegat: Dragan Semiz (I.Goražde). Sedmerci: Bosna 7(6), Sloga 5(2). Isključenja: Bosna 10 min, Sloga 10 min. Crveni karton: Gradimir Sančanin(Bosna-Prevent) 30 minut(oštar start).

BOSNA-PREVENT: Tatar (6 odbrana), Hodžić (4 odbrane), Šapčanin, Begić 2, Zečević, Lasica 1, Omerović, Burić, Sančanin 4, Ahić 4(3), Sirćo 7, Mustafić 10(3), Geko 2, Limo, Vranac, Karavelić. Trener: Aleksandar Savić.

Prava rovovska borba vodila se u prvom poluvremenu u kojem je Sloga u nekoliko navrata ima dva gola prednosti, ali se Bosna uspješno vraćala. Posebno je to bilo važno u finišu prvog poluvremena kada je serijom od 3:0 sa igračem manje, Bosna na odmor otišla sa golom prednosti, ali i bez pomoći Sančanina koji je prestrogo dobio direktni crveni karton. Početak drugog dijela je bio presudan za rasplet ove utakmice, jer je Bosna-Prevent furioznom igrom, a posebno u odbrani, vrlo brzo došla do pet golova prednosti koje do kraja utakmice više nije ispuštala. U 54.minuti je Bosna-Prevent imala i najveću prednost od sedam golova razlike (28:21), ali su gosti do kraja meča uspjeli ublažiti poraz, za konačnih 30:26. Bila je ovo vrlo važna pobjeda za Bosnu, a sljedećeg vikenda slijedi utakmica protiv uvijek neugodne Krivaje u Zavidovićima

Proudly powered by WordPress