Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U četvrtak počinje Izložbeno – prodajni sajam “Jesen u Visokom

altOvogodišnji Izložbeno – prodajni sajam  “Jesen u Visokom”, okupit će oko 50 izlagača s prostora cijele BIH. Najveći broj izlagača dolazi iz Visokog i okolice, odnosno ZDK. Kako saznajemo od Nijaza Drugovića iz Općinske službe za privredu, očekuje se i nekoliko izlagača organske hrane koji dolaze pod pokroviteljstvom Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK. Značajan je i podatak da će na ovogodišnjem sajmu učestvovati po drugi put i pčelarstvo “Hatibović”  koji su dobitnici nagrade  u Francuskoj za kvalitet meda  koji plasiraju na tržište.

I ove će godine Visočanima i gostima svoje proizvode ponuditi proizvođači  hrane i prerađivači voća, povrća, mesnih i mliječnih proizvoda, meda i drugi koji nađu svoj interes pojaviti se na ovom već tradicionalnom sajmu koji svake godine uvodi novitete u predstavljanju ove značajne privredne grane.

Tako će ove godine biti dodjeljene plakete za najbolje uređeni štand na sajmu, koje će biti uručene na otvaranju Izložbeno prodajnog sajma “ Jesen u Visokom”, u četvrtak u 11.00 sati u dvorani KSC Mladost u Visokom.

Sajam će biti otvoren do 23.oktobra 2010.g.

Proudly powered by WordPress