Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nove dobre vijesti iz visočkog vrtića: Poklonjena sredstva za kupovinu još tri krevetića za namlađe koji borave u ovoj ustanovi

altOmladinsko udruženje Bedem iz Donjeg Moštra uručilo je v.d direktora JU za predškolski odgoj i obrazovanje Suadi Mlačo, prikupljena sredstva od 215 KM za kupovinu ukupno tri krevetića za najmlađe koji borave u ovoj ustanovi. Radi se o još jednoj u nizu donacija Bedema prema ovoj ustanovi. Podsjećamo,  do sada su poklonili računare i skener-printer-fax  uređaj, a  najnovija skupljena sredstva su namjenjena za kupovinu prijeko potrebnih krevetića.

„ Izuzetna mi je čast opet pomoći ovoj ustanovi. Uspjeli smo na vrlo jednostavan način prikupiti ova sredstva. Naravno, sredstva su prikupljena od naših članova koji su, svako u svojim mogućnostima, dodjelili koliko su mogli. Mislim da to može svako u svojoj ulici i mahali skupiti neka sredstva i donijeti ih ovdje kako bi se popravila trenutna situacija i uslovi u kojima ova djeca žive i borave“ – istakao je Adnan Frljak projekt menadžer OU Bedem iz Moštra.

Ovo je udruženje jedno od najaktivnijih na području Visokog sa više desetina uspješno okončanih projekta koji su se uglavnom odnosili na prikupljanje pomoći i podrške za ugrožene slojeve društva, i njihov trenutni projekt je buđenje svijesti građana i skupljanje pomoći za mališane u visočkom vrtiću.

Ogromno zadovoljstvo prikupljenim sredstvima izrazila je i v.d direktora Suada Mlačo ističući da je posebno sretna što će najmlađima uskoro biti zamjenjeni svi krevetići. Mlačo ističe i da je  Općina Visoko, pored godišnje subvencije izudvojila još 5000 KM iz kapitalnih ulaganja za projekte koji su prioritetni u vrtiću.

„Okrečili smo jaslice, promijenili smo itisone, a  nekoliko zaposlenih će se udružiti i skupiti sredstva za krevetiće koji još nedostaju. Jako smo zadovoljni, pomažu nam i pojedini roditelji, oni koji su u mogućnosti, pojedini privrednici, a  vjerujte da nam je svaka pomoć dobro došla.“ – istakla je Mlačo.

U petak 12.novembra će biti obilježana i 36 godišnjica postojanja ove ustanove  sa zanimljivim programom mališana i njihovih odgajateljica, a  za najmađe i sve pozvane goste pripremljeno je i specijalno iznenađenje.

Proudly powered by WordPress