Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Projekcija filma “Belvedere” za novinare 18.11., u Cinema City-ju

altPress projekcija filma “Belvedere” režisera Ahmeda Imamovića za pripadnike sedme sile bit će održana u Cinema City-ju u četvrtak, 18. novembra u 11.00. Nakon projekecije za sve prisutne bit će upriličeno druženje u caffe-u Cinema City-ja. Zvanična premijera filma predviđena je za 02.12.2010.godine u BKC-u.

“Belvedere” je intimna priča o onima koji su preživjeli genocid u Srebrenici, a sada se suočavaju sa realnošću punom kontrasta. Stvarnost njihove neumorne potrage za istinom sudara se sa trivijalnošću svakodnevice tranzicijskog društva opsjednutog produkcijom različitih vrsta medijske realnosti, Big Brothera i sličnih reality sadržaja koji formiraju pojedince sa površnim karakterom. Kada se ova dva svijeta sudare u potpuno disfunkcionalnom društvu, počinje odbrojavanje…

Film “Belvedere” je sniman ova godine i na nekoliko lokacija u Visokom. Brojni statisti u filmu su upravo iz Visokog. Snimalo se na lokacijama u naselju Carica: privatna kuća Edina Herića, zgarda Doma kultur,e lokalitet Gradskih groblja i područje Ravne.

Oficijelna web stranica filma: http://www.belvederemovie.com
Trejler filma mozete pogledati i na: http://vimeo.com/16669339

Proudly powered by WordPress