Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vlada ZDK: Krediti za mlade

altVlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) privodi kraju trogodišnji projekat stambenog kreditiranja mladih, a do danas je ugovor potpisan sa više od 120 korisnika povoljnih stambenih kredita, kreditnog zaduženja po kamatnoj stopi 1,75 plus euribor. Preostaje još potpisivanje ugovora sa tri korisnika.

Za ove namjene Vlada je, na osnovu ugovora o stambenom kreditiranju sa IK bankom d.d. Zenica, u protekle tri godine planirala ukupno 6 miliona KM, od čega je depozit Vlade od milion i po KM, te novčana sredstva banke od 4,5 miliona. Na osnovu konačne četiri rang liste, ukupno je odbreno 125 kredita u iznosu od 5 miliona 864 hiljade KM. “Za preostalih 136 hiljada KM, IK banka će ovih dana dodjeliti još nekoliko kredita, shodno preostalom iznosu sredstava”,  kazala je predsjednica Komisije za dodjelu stambenih kredita za mlade u Vladi Zahida Šišić.

“Od početka realizacije kreditne linije pa do danas, na osnovu otplate po odobrenim kreditima, naplaćeno je ukupno 304.610 KM, što pokazuje da nema kašnjenja u otplati kredita”, dodala je ona.

Proudly powered by WordPress